Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zodiacul Vechi Românesc. Ce zodie ești după Gromovnicul din bătrâni. Se schimbă tot ce știi 
WhatsApp
Gromovnicul este o carte veche populară cu caracter astrologic-divinatoriu, de origine siriană şi egipteană. Aceste scrieri înţelepte, au fost foarte populare începând cu veacul al XVIII-lea. Unul dintre cele mai vechi gromovnice româneşti păstrate este cel publicat la 1639 la Tipografia Mitropoliei Alba Iulia.
horoscop

Luna lui Gerar (ianuarie) - Zodia Țapului

Cine se va naște sub această zodie va fi dulce la vorba, lungăreț la obraz și rumen. Frumos la căutătura, muncitor, viclean, lacom, gânditor, tăcut, iubitor de avuție, mânios, sărăcăcios, foarte păzitor de taină. Căutătura lui îndreptată tot la pământ, nasul lat și cărnos, tare în genunchi, lesne se îmbolnăvește. Semn va avea în piept sau într-un genunchi sau în obraz, va fi înalt, la vorba multe va făgădui și puțin va da. Născocitor de pricini, mâhnit la față, când va gândi ceva va uită lesne. Plecat la griji și la jurăminte neînfricoșat, nepăsător, de pedepse fricos, nu așa bun la negustorii după cum vrea să se arate, fățarnic și îndemânatic la fapte rele.

Luna lui Făurar (februarie) - Zodia Udătorului

Cine se va naște în această luna este minunat la obraz, vorbitor și bine povățuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorba, la trup drept, dar una va vorbi și altă va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari și norocos. Îi va rămâne mare moștenire de la rudenii. Frumos la trup, cu niște vine ieșite în față, blând, cu mintea înalta și bun chivernisitor.Copilul de parte bărbătească va fi iubitor de învățături, când se gândește la ceva se uită melancolic. Se va însura tânăr, după 30 de ani va petrece viață mai bună și fericită. Copilă de se va naște sub acest semn, va fi veselă. Trebuie să se ferească de apă, de bărbatul cel dintâi se va lipsi și va muri de o fiară cu patru picioare. Să se păzească de fiare sălbatice și de câini turbați. În genere, cel născut în această zodie, va fi gânditor, iubitor de învățătură, care îi va aduce bogăție.

Luna lui Mărțișor (martie) - Zodia Peștilor

Cine se naște sub acest semn al Peștilor nu va fi nici mare nici mic, scurt la grumaz, minunat la față, frumos la statura, drept, bun. Când se supără se îngălbenește, mândru și îndrăzneț, și plecat către învățătură. Va avea un semn la mâna sau la față, mare la chip, nasul de mijloc, buzele cărnoase, voinic și viclean. Pe nimeni nu va crede, se va laudă cu învățătură, din țară lui va călători și de la străini multă bogăție va câștigă. Iar copilele ce se vor naște în această zodie vor fi mânioase și iubitoare de pricini, înșelătoare, iubite de oameni, de bărbatul cel dintâi se vor despărți și se vor însoți cu un altul, care li se va părea mai bun.

 

citeste si: Horoscop 9 martie. Topul celor mai atrăgători și periculoși bărbați, după zodie. Sigur ai întâlnit măcar unul așa

 

Luna lui Prier (aprilie) - Zodia Berbecului

Cei născuți în această luna vor fi buni, sârguitori, slabi la sânge, ciudați la făptură, lungăreți la obraz, mânioși, vorbitori de rău asupra altora, nestatornici, îndrăzneți. Vor fi bogați și cinstea curând o vor pierde și iar curând o vor dobândi. Cu oamenii cei buni nu se unesc, sunt arțăgoși, biruitori la război, gata în tot momentul la certuri și bătăi, înfierbântați la vine, vorbesc tot de rău pe vecinii lor. Mulți născuți în această zodie vor avea răni sângeroase pe trupurile lor, jură lesne pe numele lui Dumnezeu și al părinților, fără a se gândi la cele ce vor urmă.

Luna lui Florar (mai) - Zodia Taurului

Pruncii ce se vor naște sub această luna vor fi vrednici a semăna holde și a chivernisi casă. iubitori de jocuri, buni, îndrăzneți. Iubitori de adânci învățături, veseli și iubitori de muzică. La statura înalți și la față curați, cu ochii frumoși, cuvioși înaintea oamenilor, deschiși la minte, fără de nici un rău, viață lor plină de tot dorul. Când vor ajunge la anii cei desăvârșiți, se vor scumpi și se vor îmbogăți, se vor pleca mai mult la chipul cel duhovnicesc. Vor caută să aibă tot vorbe bune, dar nu vor mulțumi pe oameni cu faptele cele bune. Iuți la fire, pe obraz vor avea un semn, vor fi tăcuți și tainici. Pe nimeni nu vor ascultă ce i-ar învață, ar dori să fie tot crezuți și lăudați de toți. Vor fi înalți de statura, când vor vorbi vor clipi din ochi. Vor fi mândrii să se roage lui Dumnezeu, să nu fie prea iubiți de către oameni, precum li se arată natură, vor fi sângeroși și foarte supărăcioși, mania îi aduce la mari pagube, vor trăi cinstiți și în desfătări.Această e una din zodiile cele bune pentru orișicine care s-a născut într-însă.

Horoscop Chinezesc 19-25 aprilie, previziuni pentru toate zodiile: Dragonii își vor schimba locuința. Caprele - neînțelegeri în cuplu

 

Luna lui Cireșar (iunie) - Zodia Gemenilor

Cel născut sub acest semn al Gemenilor va avea o fire nestatornică. Cu dorința spre învățătură lucrurilor celor adânci, adică cu pricepere la toate. Va fi om glumeț, va face multe și lungi călătorii, îndrăzneț la vorba dar rău la minte. La statura scurt, barbă rară, dinți lungi, plin de vorba, curat, cu pricepere pentru orice lucru. Mulți de sub această zodie ajung și domni mari. Această zodie este de mijloc, face pe om în genere cu nărav, stăpânitor și biruitor de fiare, află comori de argint și alte metale scumpe, dar din toate nu e bogat.

Luna lui Cuptor (iulie) - Zodia Cancerului

Cine se va naște în această zodie va fi priceput de mari înțelegeri, iubitor de fapte bune, iar de meșteșuguri urător. Nu va iubi mâncare și multă băutură, iute la manie, înțelept, mândru și îndrăzneț. Trăiește mulțumit cu ceea ce are și va fi mai mult sărac. Va suferi multe boli, nu va bagă în seama dreptatea, va fi tare în mâini, nu va scapă de răni de arme, semn va avea sub brâu sau într-o parte.Omul născut în această zodie se va veseli mai mult în lucruri slabe, îi place somnul, e credincios, lesne se va îmbolnăvi și va trăi mult tot într-o stare și într-o fire.

citeste si:  Luna Plină. Cum influențează astrul nopții femeile, în funcție de zodie: „Se întâmplă schimbări în corp“

 

Luna lui Gustar (august) - Zodia Leului

Copilul născut în această zodie este frumos și cărnos, cu ochii mari, iubit de mai marii lui, puțini la număr că dansul. De mic cam gălbinicios la față și aplecat la bună rânduiala, la adevăr și dreptate, cu bună înțelegere în viață să. Voinic cu îndrăzneala, iubitor, bine văzut de cei mari. Părinții nu-l vor iubi, de alții va fi căutat și îngrijit, numai faptele lui nu vor aduce mulțumirea altora. Va avea mare manie și în curând se va întoarce, va fi om vrednic și va face lucrurile sale spornice, va avea mari norociri și vrednicii. Va fi bun povățuitor pentru alții și lucrător de multe lucruri bune, deștept, fără de nici un rău. Mai bun pentru alții decât pentru sine. Îi va plăcea mult dreptatea, cinstea și mândria și va fi om voinic.

Luna lui Răpciune (septembrie) - Zodia Fecioarei

Omul ce se va naște în zodia Fecioarei are firea nestatornică, cu pricepere la învățături adânci și la toate lucrurile și meșteșugurile, iar mai ales la aritmetică, adică la socoteli cu numere, la lucruri de cancelarie. Cu mult noroc, va fi bun de fire, cinstit și va vorbi minunat. Oamenii străini vor ținea mai mult la dansul decât ai săi. Va avea dragoste mare la haine scumpe, va ajunge și om mare. Bolile lui vor fi friguri, vărsat, va scuipă mult și va tuși. Spre bătrânețe îi va  pieri grăsimea și chinuindu-se mult cu gândul, poate ajunge stricat la minte. E om cu nărav, drăgălaș peste fire, înclinat spre trebile sufletești și osebit sunt și norocoși.

Luna lui Brumărel (octombrie) - Zodia Cumpenei

Care se naște sub acest semn al Cumpenei va fi de treaba, frumos, curat, iubitor de dreptate, grăitor de adevăr, dacă obiceiurile cele rele nu-i vor schimbă firea. Milostiv, vesel și iubitor de muzică. Curat la față, ochi frumoși, statura de mijloc, cărnos la nas, minunat la obraz. Cuvios la toți oamenii ce-l văd, când tăcut, când prea vorbitor. Cu inima deschisă, fără nici o sminteală, viață lui plină de tot dorul, să se roage lui Dumnezeu să nu fie prea mult iubit, după cum îl arată natură, sângeros, iute la manie, dar îndată se întoarce și îi pare rău de vorbele sale rostite din iuțeala și mania lui îi aduce mare pagubă. Va trăi cinstit, va fi adesea și mândru, iubitor de înțelepciune și va fi văzut înaintea altora. Oamenii nu vor prea îndrăzni a-i face vreun rău pe față, dar în spate va avea mulți dușmani.

vezi si: Horoscop chinezesc. Cele mai loiale semne din zodiac. Te poţi baza mereu pe aceşti nativi

 

Luna lui Brumar (noiembrie) - Zodia Scorpiei

Cel născut în zodia Scorpiei va fi mânios, ucigător, vărsător de sânge, fără de rușine, înșelător, mincinos, vorbitor de rău, nestatornic. Pătimaș, viclean și va fi și iubitor de argint. Pururea la armă gândește și va fi biruitor. Lucrător la toate, gata în tot ceasul la certuri și bătăi foarte rele. Iute la sânge, roșu la față și cu părul aspru, în tot ceasul gândește de rău să sfătuiască pe alții și să clevetească pe vecinii săi și n-are astâmpăr de a face rău. Va fi vorbitor și în nimenea nu se va încrede și toate le vrea să fie cum vrea el. Dintre cei născuți în această zodie vor avea răni vor avea răni sângeroase pe trupurile lor, vor jură îndată de fiece lucru și fără de sfială pe tot ce e mai sfânt și nu se tem de nimic ce li s-ar întâmplă în urmă. Cu muierile lor vor trăi necontenit în ceartă și în bătăi. Cu toate acestea vor avea și oarecare nărav bun.

Luna lui Undrea (decembrie) - Zodia Arcașului

Copilul ce se va naște sub acest semn al Arcașului va fi cu minte bună și cu socotință, înțelept, cucernic, iubitor de chipul cel duhovnicesc, drept, smerit, milostiv, rușinos, norocos, sfătuitor bun, bine va grai; de rău nu se bucură, frumos la stat, minunat la obraz, cu ochi negri, va fi tare în umeri, părul neted, trupul drept, va fi vesel, blând, bun la minte,  cu chiverniseală așezată. Dinții lați, nasul lung și cărnos, de statura mijlocie, buzele late. Când se manie, se învinețește și îi ies niște vine în față. Va suferi de durere de cap și de junghiuri, va avea semn la piept sau în frunte. Sursa. antenasatelor.ro 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel