Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Italiei. Ambasadorul României: „Am fost aproape în cea mai acută fază a pandemiei. Nu am uitat“
WhatsApp
Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a transmis un mesaj de Zilei Republicii Italiene, în care a vorbit despre relaţiile dintre cele două ţări, dintre oameni, dar şi despre spiritul valorilor care unesc cele două ţări.  
george bologan

„Sărbătorile de Ziua Republicii Italiene vor oferi în acest an un motiv în plus de mândrie pentru națiunea italiană, care a reușit să facă față curajului și rigorii acestei perioade provocări puternice și neașteptate. Dar și acesta este un moment pentru a aprecia eforturile autorităților italiene, a celor care au luptat cu simțul răspunderii efectele pandemiei și pentru a recunoaște sacrificiile cu care poporul italian s-a confruntat cu încredere și demn. Nu a existat niciun protocol manual sau de sănătate în ceea ce privește pandemia, Italia a fost punctul de referință pentru multe țări pentru cum să se organizeze această criză, ne-a ajutat să înțelegem, și mai bine, importanța umanității și a prieteniei ca factori fundamentali în relațiile noastre, atât între oameni, cât și în spiritul valorilor care ne unesc.

România a fost aproape de Italia în cea mai acută fază a pandemiei și acum, pe măsură ce ne îndepărtăm de apogeul crizei de sănătate, trebuie să facem față provocărilor pe care această nouă etapă a societăților noastre, cu același curaj, încredere și coerență cu care ne-au mutat până acum. (...)

Nu am uitat și am încercat să fim lângă poporul prieten italian, atât la nivel de dialog politic, sau prin simboluri puternice precum aprinderea Președinției României în drapelul italian, și cu echipa medicală și în special cu sensibilitatea și angajamentul multor medici și asistente sau voluntari români cu domiciliul în Belpano! În numele întregii comunități românești din Italia și al personalului meu, transmit cele mai bune urări de sărbătoarea Republicii Italiene, acesta să fie un moment de renaștere cu entuziasm găsit! Mulțumesc și cele mai bune urări, Italia!"“, a transmis George Bologan, ambasadorul României în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel