Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zi însemnată în Calendarul Ortodox. Mulți români își serbează astăzi ziua numelui
WhatsApp
Credincioșii creștin ortodocși îi pomenesc miercuri, 26 august, pe doi soţi a căror poveste de dragoste una dintre cele mai frumoase din istorie. Este vorba despre  Sfinții Adrian și Natalia, soț și soție. 
sfinti_natalia_adrian

Este o sărbătoare a familiei și un prilej de a prăznui iubirea, unitatea, respectul şi bucuria. Tot de Sfinții Adrian și Natalia, se face pomenirea Sfinților douăzeci și trei de Mucenici care au fost chinuiți împreună cu Sfântul Adrian, Sfinților Mucenici Atic și Sisenie, Sfântului Cuvios Ivistion, Sfântului Mucenic Adrian, prințul, Sfântului Cuvios Ioasaf, fiul lui Avenir, împăratul Indiei, Sfântului Cuvios Titoe. 

Sfinții Adrian și Natalia au trăit în Nicomidia, în vremea împăratului Maximian. Adrian era păgân și pretor al Nicomidiei, iar Natalia era creștină. În timpul unei persecuții, văzând curajul și blândețea a 23 de bărbați creștini, Adrian, un tânăr de 28 de ani, a ales să devină creștin. Când împăratul a auzit cele petrecute, l-a întrebat pe Adrian: „Ti-ai ieşit din minţi?”. Pretorul Adrian i-a răspuns: „Nu, abia acum mi le-am aflat”. A fost aruncat în temniţă împreună cu ceilalţi bărbaţi creştini. Nu trecuseră decât treisprezece luni de la căsătoria lor. Când l-au torturat pe Adrian, Natalia a stat lângă el, întărindu-l în credinţă.

Înainte de a fi omorât, temnicerii i-au permis să meargă acasă şi să-şi ia rămas bun de la soţie şi familie. Natalia, când a văzut ca Adrian vine acasă, a încuiat uşa. Se temea că acesta a lepădat credinţa în Hristos şi pentru acest lucru a fost eliberat. Dar când a aflat scopul venirii sale, de îndată supărarea i s-a schimbat în bucurie. După ce si-a luat rămas bun, s-a întors împreună cu ea la temniţă. Pe drum ea l-a îndemnat sa nu se îngrijească de cele pământeşti, ci să cugete la bunătăţile cereşti. După torturi prelungite, împăratul a poruncit ca braţele şi picioarele mucenicilor să fie zdrobite cu ciocanul pe nicovală. In aceste chinuri si-au dat duhul Adrian si cei 23 de creştini. După câteva zile de la trecerea lor la cele veşnice, Natalia l-a văzut pe Adrian în vedenie şi acesta i-a descoperit că în curând va veni şi ea în lumina cerească. După ce timpul s-a împlinit conform celor vestite, Natalia şi-a dat duhul, alăturându-se soţului ei in împărăţia lui Dumnezeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel