Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Wizzair, lovitură dură. Trebuie să reangajeze peste 1.000 de persoane
WhatsApp
Trei instanţe obligă compania aeriană Wizzair să reangajeze personalul dat afară. Aproape 200 de însoţitori de bord din ţară au fost concediaţi. Mulţi s-au reprofilat în alte domenii precum taximetrie, curierat sau call center. 
Sursa foto: Facebook @Wizz Air

Compania aeriană Wizzair este obligată de trei instanţe judecătoreşti să-şi reangajeze personalul demis din cauza pandemiei. Instanţele din Bucureşti, Sibiu şi Cluj Napoca au motivat decizia prin faptul că angajatorul nu a avut motive reale pentru a concedia personalul de bord. 

Mai mult, nu a putut demonstra că în acea perioadă a avut probleme financiare, ba din contră, a deschis noi baze în Europa şi a angajat personal pe posturile desfiinţate în România, la nici 3 luni de la restructurare.

Andrei se numără printre însoţitorii de bord care au rămas fără job, el spune că demiterea a venit ca un şoc pentru că nu s-a aşteptat să fie concediat prin telefon. Sute de alţi piloţi şi stewarzi au fost daţi afară şi au trebuit să se reprofileze pentru a supravieţui.

Wizzair, lovitură dură. Trebuie să reangajeze peste 1.000 de persoane

 

„Eu am avut performanţe scăzute, în activitate, în sensul că nu, amuzant, nu am participat la împodobirea bradului cu ceilalţi colegi, nu am participat la team building-uri deci nimic legat de activitatea profesională”, a spus Andrei Rusu, fost însoţitor de bord.

„În cazul piloţilor, sunt unele poveşti cu totul, cum să spun, şocante. Au ajuns să lucreze şoferi pentru tot felul de companii, curieri, curierat sau taximetrie, orice ar putea să facă în această perioadă cu Covid, în care oricum nu există locuri de muncă. Şi în care, totuşi, se speră pentru o recuperare a aviaţiei, ceea ce nu cred că va dura puţin”, a declarat Mircea Constantin, asociaţia profesionistă FRU, potrivit Mediafax.

Wizzair a concediat peste 1.000 de angajaţi, aproape 200 dintre ei sunt din România. În urma hotărârii judecătoreşti, reprezentanţii liniei aeriene au contestat decizia. Ei au avut şi un punct de vedere referitor la situaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel