Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vlad Petreanu - „Victor Ciorbea, o LICHEA costisitoare pentru români“
WhatsApp
Fostul premier al României, Victor Ciorbea, ar fi fost iertat de fisc de o datorie de aproape 300.000 de lei, ca urmare a amnistiei fiscale dictată de Guvernul Viorica Dăncilă.

Jurnalistul Vlad Petreanu a publicat, recent, pe blogul său, petreanu.ro un material în care vorbește despre fostul premier al României, Victor Ciorbea. Potrivit sursei citate, familia Ciorbea este „unul dintre marii beneficiari ai acestei amnistii fiscale ordonate de guvernul Dăncilă“, după cum apreciază jurnalistul. 

„Îl mai țineți minte pe dl. Ciorbea? Victor Ciorbea?

Iată, dl. Ciorbea a revenit în actualitate. Abia uitasem de el și iată-l că reapare, de data asta tras la suprafață de știrile privind aplicarea amnistiei fiscale. Știți cum mai scapă bulele alea din nămol într-o baltă stătută? Uite-așa apare și dl. Ciorbea la știri.

Recent, guvernul Dăncilă a dat, prin ordonanță de urgență, o amnistie fiscală – adică o ștergere a datoriilor pentru cetățenii care nu-și plătesc datoriile la stat.

Niciun cetățean român bun-platnic, care face eforturi să-și plătească la timp taxele și impozitele, n-a cerut, vreodată, vreo amnistie fiscală, ba dimpotrivă. Niciun cetățean bun-platnic nu e de acord cu o amnistie fiscală, pentru că asta înseamnă, implicit, că el e un fraier, un prostovan care strânge cureaua ca să plătească ce are de plătit, în timp ce șmecherii nu plătesc și așteaptă până le iartă statul datoriile“, a afirmat Vlad Petreanu.

Potrivit jurnalistului, Fiscul i-a șters datorii de 270.000 de lei.

„Amnistia fiscală este iertarea de datorii a șmecherilor și sfidarea cetățenilor care fac eforturi să respecte regulile jocului.

Ei bine, unul dintre marii beneficiari ai acestei amnistii fiscale ordonate de guvernul Dăncilă este, ce să vezi, însuși dl. Victor Ciorbea.

Dânsul s-a dus recent la Fisc și a plătit datorii de 100.000 de lei, restante din 2008 încoace. În schimbul acestui mare gest de bunăvoință pe care l-a făcut, statul i-a șters datorii de 270.000 de lei.

Cu alte cuvinte, dl. Ciorbea n-a plătit nimic din ce datora până când a fost sigur că i se șterg 70% din ce datora.

Dl. Ciorbea nu mai plătise din 2008 asigurările de sănătate, iar din 2013, nici impozitele pe venit. În aceeași situație se afla și soția sa, Lacrima, alături de care are o firmă de avocatură (sursa)“, precizează Vlad Petreanu.

„Ciorbea a intrat în viața publică pe post de sindicalist vehement în anii 90, a devenit purtătorul de servietă al lui Corneliu Coposu când a simțit vântul schimbării, a fost un prim-ministru catastrofal al Convenției Democratice, apoi s-a mutat la remorca PSD, care l-a făcut Avocat al Poporului ca să nu miște un deget împotriva abuzurilor comise de PSD tocmai asupra poporului. Iar acum a mai primit un cadou de 270.000 de lei pentru că n-a respectat legea și bunul simț. Trăim într-un stat post-comunist mafiot iar mafioții sunt persoane publice“, conchide jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său.

Mai multe detalii pe www.petreanu.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel