Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Virgil Musta, despre un caz dramatic: "E îngrozitor ca o pacientă să se bucure că a murit cineva"
Cazul unui pacient, care a fost salvat după ce o persoană internată în secția de terapie intensivă a decedat, a fost povestit de medicul Virgil Mustă, șeful Secției Infecțioase 2 de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara.  
virgil_musta_medic

"Am avut zilele trecute un caz. Doctoriță care era de gardă a spus: uf, e de abia începutul și nu mai vreau să trăiesc un asemenea moment. A adus salvarea o persoană cu saturația de 60%, ceea ce înseamnă terapie intensivă imediat. Era plin, a început să se dea telefoane, nu era niciun loc în terapie intensivă și ca să nu moară în salvare, a fost pusă repede într-un salon, i-a fost pus oxigen să crească măcar până la un nivel de 75-80%, chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp și să vedem dacă se găsește o soluție. Știți care a fost soluția? Ea s-a internat la ora 22. Soluția a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la 2 noaptea și s-a eliberat un loc.

E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Aveam speranța că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, dar ne-am pierdut speranța. Noi suntem puși într-o situație de a lua decizii grele, te va macina această decizie. Trebuie să evaluezi din doi - trei pacienți care are cea mai mare șansă", a povestit Virgil Mustă la Press Alert.

Marți, 20 octombrie, autoritățile române au raportat 3.400 de cazuri noi și 65 de decese, la AȚI fiind internați 768 de pacienți.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?