Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viorica Dăncilă, în DEFENSIVĂ: "Să fie foarte clar! Guvernul pe care l-am condus nu a dat OUG în domeniul justiției"
WhatsApp
Viorica Dăncilă vine cu un răspuns după ce fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a povestit într-un interviu cum era presat să adopte modificările şi ordonanţele de urgenţă privind amnistia şi graţierea, în şedinţe unde erau şefii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul de atunci.
Sursa foto: captură Antena 3

"Aș vrea să fie foarte clar pentru președintele Iohannis, dar și pentru alți politicieni care există în special ca să atace și să critice: ca prim-ministru al României, am susținut o justiție independentă.

Guvernul pe care l-am condus nu a dat ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Eu personal nu am intervenit niciodată în justiție pentru că am considerat și consider important ca România să aibă o justiție liberă de influențe politice. Am susținut de asemenea transpunerea în legislație a hotărârilor Curții Constituționale, pentru că deciziile ei sunt obligatorii și nu facultative, așa cum sunt pentru președintele Iohannis. Și nu am atacat Curtea Constituțională sau Avocatul Poporului pentru o decizie sau alta, așa cum fac guvernanții de azi (acesta e tot un atac la justiție, domnilor liberali!). Reamintesc și faptul că modificările din anii trecuți la Codul penal și Codul de procedură penală au fost operate în Parlament.

Am susținut în același timp o justiție care să respecte drepturile cetățeanului, inclusiv prezumția de nevinovăție. Abuzurile din justiție contra cetățenilor sunt la fel de nocive ca abuzurile politicienilor care urmăresc să-și subordoneze justiția. Nu putem închide ochii nici la unele, nici la celelalte – indiferent dacă în culpă e un procuror, un judecător sau un politician. Îmi doresc ca această atitudine să fie general împărtășită.

În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, pentru el justiția e un poster electoral. A folosit ani la rând acest subiect, dar de 7 luni de zile, de când președintele are „guvernul lui”, nu am văzut măsuri concrete pentru îmbunătățirea actului de justiție. Și nici vreun cuvânt din partea președintelui privind suspiciunile de corupție din ograda liberală. Sau corupți sunt doar adversarii politici, domnule Iohannis?", a scris Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Tudorel Toader iese la rampă cu declarații ULUITOARE: Cum a fost ţinut PATRU ore în birou de Liviu Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă

Citește și: Cătălin Predoiu, după declaraţiile lui Tudorel Toader: Arată "caracterul mafiotic al guvernării PSD. Dăncilă, un premier de paie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel