Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viorica Dăncilă, REACŢIE după acuzaţiile lui Paul Stănescu: "Nu au niciun SÂMBURE de adevăr"
WhatsApp
Viorica Dăncilă a afirmat că a vorbit cu Klaus Iohannis, însă niciodată despre PSD. Ea a precizat că nu și-ar fi permis să aibă o astfel de discuție cu șeful statului, iar temele abordate au ținut de Guvern, Diaspora sau Președinția Consiliului UE deținută de România în prima parte a anului.

„Am discutat cu domnul Iohannis, dar absolut niciodată despre PSD. Nu mi-aș fi permis să fac acest lucru. Am avut discuții despre Președinția rotativă, despre Diaspora, despre activitatea guvernamentală, despre miniștri pe care i-am avut în Guvern, despre respectarea deciziilor CCR. (...) Aceste lucruri nu au niciun sâmbure de adevăr și eu sper ca atunci când există un reproș să vină în cadrul CEx și nu public, mai ales când nu au niciun fundament real”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax, întrebată dacă a vorbit cu Klaus Iohannis despre candidatura ei la prezidențiale, așa cum a afirmat Paul Stănescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis DEZMINTE declaraţiile lui Paul Stănescu: "PSD a convins-o pe Dăncilă să candideze"

„Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare care nu corespunde realității. Toată țara a putut vedea cum l-am înfruntat pe președinte și înainte de alegeri, dar și în campanie. Îi amintesc faptul că am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezastruos la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară am fi intrat în alegerile prezidențiale mult mai vulnerabili. Partidul în ansamblu cred că a ieșit mai întărit după alegerile prezidențiale. Să nu uităm că nu dădeau șansa candidatului nici să intre în turul doi. Este nevoie de reconstrucția partidului, iar eu am avut și am toată deshiderea pentru apune umărul la aceste lucruri. A ne ataca între noi nu este cea mai bună soluție pentru creșterea partidului. O declarație pe care nu o înțeleg și care nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr”, a declarat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Fostul premier a mai spus că nu a vorbit niciodată cu Paul Stănescu despre candidatura la prezidențiale, ci doar despre Congresul PSD.

„Nu am avut această discuție. Am avut discuția cu dl Stănescu referitoare la un Congres. Atunci nu am discutat despre candidatura la prezidențiale. Mai mult, candidatul a fost votat în CEx, nu s-a dus așa să candideze că i-a spus cineva să candideze. Mi se pare lucruri aberante. Dl Stănescu s-a opus în permanență, nu numai candidaturii, și atunci când am vrut să candidez în Congres și atunci când am spus că trebuie să păstrăm guvernarea. Dânsul a avut o altă viziune, eu am respectat-o. Dar aceste lucruri care vin acum după prezidențiale pe mine mă nedumiresc foarte mult. Pe de o parte atacul la candidatul la alegerile prezidențiale, pe de alta discuția cu Iohannis. Cred că aceste lucruri nu sunt privite cu ochi buni de oameni”, a completat Dăncilă.

Citeşte şi: Paul Stanescu (PSD) aruncă NUCLEARA: Viorica Dăncilă, convinsă de Iohannis să candideze la PREZIDENȚIALE?

Ea a adăugat că nu a ieșit în spațiul public cu atacuri, ci și-a respectat toți colegii de partid.

„Eu l-am respectat pe dl Stănescu, mi-am respectat toți colegii, nu am ieșit în spațiul public cu atacuri. Organizația de la Olt a tras la prezidențiale ca și alte organizații. Ceea ce pot să spun e că nu îi înțeleg atitudinea domnului Stănescu. Un președinte nu face blat cu un premier atunci când îl dă jos de la guvernare sau când îi cere demisia sau îl jignește permanent”, a conchis Viorica Dăncilă.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu spune că după alegerile europarlamentare s-a înțeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 și să nu candideze la Președinție. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puțin, șapte, opt zile”, a explicat el.

Acesta a mai spus joi, la Slatina, că „bătuse palma” cu Viorica Dăncilă să nu intre în cursa pentru Cotroceni, dar Viorica Dăncilă a încălcat înțelegerea după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

În schimb, Klaus Iohannis a afirmat, întrebat dacă a avut o discuție cu Viorica Dăncilă în care să o convingă să candideze la prezidențiale, că PSD a convins-o să fie prezidențiabilul partidului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel