Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Violeta Alexandru, pe litoral: „Fac apel la responsabilitatea agenţilor economici”
WhatsApp
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este prezentă, azi, pe litoral, unde a participat la mai multe acțiuni de control, desfăşurate în Constanţa şi staţiunea Mamaia.  
violeta_alexandru_facebook

„Prezența mea la Constanța trebuie înțeleasă în sensul în care port mesajul echipei Ludovic Orban pentru agenții economici, care trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creșterea numărul de cazuri de infecție cu Covid19. Guvernul a făcut dovada că este alături de agenții economici. Toți care administrează cluburi, restaurante, hoteluri, centre comercial sunt partenerii Guvernului. Avem nevoie ca ei să se implice mai mult și să ia mai multe măsuri de organizare a localurilor”, a spus Violeta Alexandru.

Oficialul de la Ministerul Muncii le-a reamintit oamenilor că au făcut eforturi de a ține angajații în șomaj tehnic pentru să nu îi piardă. „Nu se poate imagina o situație sub control fără responsabilitatea ambelor părți”, a subliniat Violeta Alexandru. 

Atunci când au situații de aglomerare la intrare, managerii cluburilor ar trebuie să apeleze la oamenii legii, spune ministrul Muncii. „Trebuie să colaboreze cu instituțiile pentru a elibera spațiu de așteptare. Eu m-am mirat că exista acest spațiu de așteptare. Știam că rezervările se fac doar online și telefonic. Pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea că unii dintre clienți pleacă și eliberează spațiul. Dar cert este că această zonă de programare există”, a mai menţionat Alexandru.

„Nu ne dorim să închidem cluburilei”


„Avem nevoie să facem echipă puternică cu agenții economici. Fără aceste măsuri, ne putem aștepta la creșterea numărului de persoane infectate și nu vrem închiderea lor. A venit momentul să se implice mai mult”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a mai adăugat că nu erau multe zone de dans încluburile verificate. „Am fost la un singur club unde se dansa, unde am vorbit cu mangerul și s-a justificat că le spune mereu să rămână în grupuri mai mici și distanța. Dar chiar dânșii răspândiseră mesele”, a mai spus ministrul. „Nu ne dorim să închidem cluburile. Ținta Guvernului nu este de a închide agenții economici”, a subliniat Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel