Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Violeta Alexandru, veşti BUNE pentru românii care decid să lucreze în ţară după ce şi-au pierdut joburile din străinătate
WhatsApp
Violeta Alexandru le aduce veşti bune românilor reveniţi din străinătate în perioada pandemiei şi care nu mai au cum să plece înapoi pentru că şi-au pierdut locurile de muncă. Ministrul Muncii a precizat că cetăţenii care vor totuţi să rămână în ţară şi să se angajeze vor avea această posibilitate, întrucât Guvernul se oferă să acopere o parte din cheltuielile salariale pentru angajatorii care le oferă alte locuri de muncă. Cât despre lucrătorii sezonieri calificaţi în domeniul ospitalităţii, Violeta Alexandru a declarat că se pregăteşte deja un proiect prin care aceşti muncitori vor beneficia de stimulente sub formă de vouchere pe lângă salariu.
captura video Realitatea PLUS

"În perioada de vârf de pandemie au fost peste un milion de români care s-au întors. Mulţi dintre ei, afectaţi de închiderea unor activităţi din ţările din care veneau. Alţii au renunţat temporar la acele activităţi pentru că au venit acasă, cum este de înţeles, pentru a fi alături de familie, pentru a fi în siguranţă acasă. 

Eu nu sunt omul care să interzică acestor români plecarea în străinătate să muncească. Îmi doresc doar să fiu în situaţia în care să le ofer o alternativă în România şi prima măsură pe care a luat-o Guvernul, prin acoperirea costurilor a jumătate din salariu pentru cei care angajează români proveniţi din activităţi întrerupte din cauze neimputabile lor, în străinătate, şi care iau în calcul să rămână în România, aceşti oameni să poată fi angajaţi printr-un sprijin din partea Guvernului în acoperirea a 50% din costul salarial până la 2.500 de RON, am făcut noi o primă evaluare.

În mod evident, unii dintre dânşii iau în calcul, din semnalele pe care le am, să rămână în România. Dar să ştiţi că rămânerea lor în România excede încăpăţânarea cu care eu încerc să duc la îndeplinire aceste măsuri şi dorinţa mea sinceră de a pune lucrurile într-o mişcare imediată şi să ştiţi că şomajul tehnic a fost plătit imediat. Aşa vom face şi cu celelalte măsuri. Sunt oameni care vor să vadă o schimbare în societate per ansamblu, care vor să aibă acces la un sistem de învăţământ pentru copiii lor, sistem de sănătate.

Primul pas este făcut. Au o posibilitate, prin sprijinul acordat de Guvern angajatorilor. Nu este singura măsură.

Ne îndreptăm în următoarea săptămână către o decizie privind acordarea unui stimulent sub formă de vouchere, pe lângă salariu, pentru cei care vor munci în activităţi sezoniere pentru că o parte dintre dânşii sunt calificaţi pentru activităţi în HoReCa, în turism şi ne îndreptăm prompt către sprijinirea lor în ideea de a face ceva concret pentru dânşii şi de a-i ruga să ia în considerare opţiunea angajării în România", a declarat Violeta Alexandru, la Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel