Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO - Un urs ridicat în două picioare cere de mâncare la geamul mașinilor. Imagini virale în România
WhatsApp
Un urs ridicat în două picioare cere de mâncare la geamul mașinilor. Imaginile inedite au fost surprinse în judetul Harghita. 

În videoclipul surprins într-o pădure din Harghita, un urs se ridică în două picioare și cere de mâncare la geamul unei dube. Imaginile au ajuns pe internet și au devenit rapid virale. 

Zona respectiva este cunoscută pentru populația masivă de urși.

Iată imaginile ursul care stă ridicat în două picioare la geamul mașinii:

 

Click aici pentru a vedea imaginile

În ultimii ani, astfel de scene cu urși ieșind din pădure au devenit tot mai frecvente, pe fondul defrișărilor masive.

În urmă cu aproape două săptămâni, un turist care schia sâmbătă pe o pârtie din Predeal a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs, care a început să-l urmărească și să alerge după el. Incidentul a fost observat de oamenii care erau în telescaun.

Autoritățile promit urmărirea fiecărui transport de lemne

 

Începând din 30 ianuarie, a fost pus în funcțiune SUMAL 2.0, cel mai important sistem informațional integrat de urmărire a materialului lemnos.

Implementarea noului SUMAL descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii multiple pentru întreg sectorul silvic. Pe lângă îmbunătățirile semnificative în ceea ce privește urmărirea trasabilității lemnului, noul sistem informatic include un amplu proces de debirocratizare a sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care, până acum, se realizau manual.

Vezi aici detalii: S-a terminat cu defrișarea pădurilor. Din această seară, orice transport de lemne va putea fi verificat de oricine

România, printre țările din Europa cu cele mai dezvoltate populații de urs 

 

Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Potrivit estimărilor oficiale, în țara noastră se nasc în sălbăticie aproape 1000 de urși anual.

Potrivit datelor Ministerului Mediului din România colectate în primăvara lui 2019, numărul urşilor care trăiau în sălbăticie pe teritoriul ţării era cuprins între 6450 şi 7200.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel