Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Victorie pentru România în Cupa Davis. Marius Copil s-a impus în fața portughezului Joao Sousa
WhatsApp
Echipa masculină de tenis a României a avansat în faza următoare a calificărilor Cupei Davis, învingând în primul tur reprezentativa similară a Portugaliei. Victoria decisivă a fost obținută de Marius Copil, în ultima zi a confruntării, în meciul 4, când România conducea cu 2-1.

Marius Copil (250 ATP) s-a impus în fața portughezului Joao Sousa (150 ATP), în trei seturi, cu 6-3, 2-6, 6-4, după o oră și 48 de minute de joc.

După un prim set adjudecat cu 6-3, cu ajutorul un break obținut rapid, în debutul meciului, Copil a pierdut al doilea set pe final, cedând de două ori serviciul.

În decisiv cei doi au mers cap la cap, până la 3-3, când românul a făcut un prim break, desprinzându-se apoi la 5-3. Sousa și-a valorificat serviciul, pentru 5-4, însă Marius Copil s-a concentrat în game-ul în care a servit pentru set și meci, aducând victoria României și accederea în faza următoare a calificărilor.

În prima zi a confruntării de Cupa Davis dintre România și Portugalia, ce a avut loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj Napoca, Joao Sousa l-a învins pe Filip Cristian Jianu (20 ani, 317 ATP), cu 6-3, 7-5, iar Marius Copil s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața lui Gastao Elias (215 ATP).

În partida de dublu, jucată duminică la amiază, Marius Copil și Horia Tecău a învins perechea alcătuită din Nuno Borges și Joao Sousa cu 6-4, 6-3.

Jocul 5 nu s-a mai jucat.

Cele mai bine clasate opt câștigătoare ale meciurilor din Grupa Mondială avansează automat în calificările din 2022.

Cele patru câștigătoare cel mai slab clasate vor lua parte la un meci eliminatoriu suplimentar în noiembrie, iar cele două câștigătoare vor evolua în calificările pentru 2022, iar cele două învinse vor participa la barajul pentru Grupa Mondială I din 2022.

Națiunile învinse din meciurile eliminatorii din Grupa Mondială I vor concura în play-off-ul Grupei Mondiale I în 2022.

Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu ai mai făcut parte parte jucătorii Nicholas David Ionel (440 ATP, 18 ani) şi Nicolae Frunză (631 ATP, 23 ani).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel