Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vatican. Papa Francisc reia rugăciunea „Regina Coeli“ cu credincioșii în Piața San Pietro. Iată de când
WhatsApp
Sala de presă a Sfântului Scaun a anunțat că începând de duminică, 31 mai 2020, papa Francisc reia recitarea rugăciunii ”Regina Coeli” împreună cu romanii și pelerinii prezenți în Piața Sfântul Petru.
Papa Francisc compară războiul dus de Rusia contra Ucrainei cu planul de exterminare nazist împotriva evreilor / sursa foto: Facebook

Accesul credincioșilor în Piața San Pietro la slujba duminicală a papei va continua să fie garantat în duminicile următoare, când se va relua recitarea rugăciunii ”Angelus”. Piața și bazilica San Pietro au fost închise publicului din 9 martie 2020.

Duminică, 31 mai a.c., la ora Romei 10.00, Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie în ziua de Rusalii, dar fără participarea credincioșilor, celebrarea urmând să se desfășoare în Capela Preasfântului Sacrament din bazilica San Pietro: a comunicat Sala de Presă a Sfântului Scaun.

În aceeași zi, la ora Romei 12.00, de la fereastra biroului privat, papa va relua recitarea rugăciunii ”Regina Coeli” cu credincioșii prezenți în Piața San Pietro. ”Forțele de ordine”, se precizează la finalul comunicatului, ”vor garanta accesul în condiții de siguranță în Piață și vor avea grijă ca credincioșii prezenți să poată respecta distanța necesară dintre persoane”.

Piața și bazilica San Pietro au fost închise publicului din 9 martie 2020, în contextul restricțiilor adoptate în Italia din cauza pandemiei de Covid-19. După relaxarea restricțiilor, anunțate de guvernul de la Roma în 18 mai, accesul în Piață și în bazilică este din nou deschis publicului, deși în număr limitat. Duminica trecută, 24 mai a.c., câteva zeci de persoane au fost lăsate de autorități să intre în Piață la amiază pentru rugăciunea ”Regina Coeli”, deși aceasta a fost recitată de papa în biblioteca Palatului apostolic. La finalul rugăciunii, pontiful s-a prezentat la fereastră și a binecuvântat credincioșii prezenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel