Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Varujan Vosganian: „Adevărata molimă pe care ne-a adus-o Diaspora”
WhatsApp
Varujan Vosganian transmite un mesaj despre diaspora, în perioada în care o parte dintre oameni îi acuză pe cei care vin de afară că aduc cu ei şi coronavirusul.

„Dacă diaspora ne-a adus, cu adevărat, o molimă, atunci aceea a fost băsismul. O molimă de ale cărei metehne nu ne-am lecuit nici până azi.

Nu e deloc în regulă ce se întâmplă în relația dintre românii de acasă și cei din diaspora. Simt o ostilitate crescândă, tot mai multe voci îi acuză pe cei care se reîntorc. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă la frontiere s-ar fi luat măsuri riguroase de triere, mergând până la carantina obligatorie dinspre anumite destinații. Și încă nu e târziu.

Dar dacă vorbim în termeni epidemiologici, adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora a fost băsismul. Diasporei îi datorăm cel de-al doilea mandat, cel mai odios, al lui Băsescu.

La alegerile din 2009, diferența de voturi dintre Traian Băsescu (50,34%) și Mircea Geoană (49,66%) a fost de 70 000 de voturi. Diferența de voturi în diaspora a fost de 85 000 în favoarea lui Băsescu (79%), ceea ce demonstrează că diaspora l-a făcut pe Băsescu președinte.

Tot diasporei îi datorează Băsescu și PMP prezența în Parlament. În Senat de pildă, PMP a depășit cu 13 000 de voturi pragul electoral. Din diaspora a obținut un procent de 24%, adică 25 000 de voturi, fără de care Băsescu nu ar mai fi ajuns senator", a scris deputatul ALDE Varujan Vosganian pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel