Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Universități renumite, studiu comun
WhatsApp

Universitatea din Cordoba-Spania împreună cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi au identificat, ca urmare a unui studiu comun, 17 compuși cheie din aroma unui vin roșu produs dintr-un tip de struguri roșii care cresc în zona vinicolă de nord din România. 

În cadrul studiului, conform informațiilor oferite de Universitatea din Cordoba, s-au analizat mai mult de 80 de compuși volatili, substanțe chimice, care prezintă o mare influență asupra părților senzorialelor din vin, și care sunt responsabile de anumite mirosuri, precizează lavanguardia.com.

Ca urmare a  rezultatelor obținute, din toate elementele analizate, doar 17 dintre ele contribuie la 95% din toate aromele detectate în parfumul vinului. Acești 17 compuși cheie sunt înrudiți cu arome de fructe, citrice, flori și vegetale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel