Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Una dintre cele mai vechi companii aviatice din lume intră în faliment. Peste 21.000 de angajați afectați
Una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume intră în faliment din cauza pandemiei. 21.000 de angajaţi rămân fără un loc de muncă.
Foto ILUSTRATIV

Grupul Avianca Holdings a depus cererea de intrare în faliment duminică, întrucât industria aeriană se confruntă cu o criză fără precedent, ca efect al restricţiilor de călătorie impuse la nivel internaţional pentru limitarea răspândirii virusului, potrivit Business Insider. Criza medicală a determinat mai multe ţări din întreaga lume să impună retricţii stricte de călătorie, ceea ce a dus la prăbuşirea cererii pentru industria aeriană.

Mai multe companii din industrie se confruntă cu dificultăţi financiare imediate, în timp ce unele avertizează că se vor prăbuşi dacă nu primesc ajutor financiar, scrie Business Magazin.

Într-o declaraţie publicată duminică, operatorul columbian a anunţat că a depus cererea de intrare în faliment într-un tribunal din New York.

„Avianca se confruntă cu cea mai mare criză din istoria de 100 de ani a companiei, întrucât resimţim efectele pandemiei de Covid-19", a spus Anko van der Werff, CEO al Avianca.

Compania a motivat decizia prin impactul restricţiilor asupra operaţiunilor Avianca, în contextul în care veniturile companiei au scăzut cu 80% în ultimele două luni.

Compania aeriană – a doua cea mai mare din America Latină – a avertizat că este responsabilă pentru 21.000 de locuri de muncă în regiune, dintre care 14.000 de locuri de muncă în Columbia, informează Mediafax.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?