Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român întors din Italia spune că a fost agresat de poliţişti: „A greşit că a ieşit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia”
WhatsApp
Un tânăr întors recent din Italia susţine că a fost bătut crunt de poliţişti din comuna buzoiană Pârcov, după ce a fost zărit conducând prin sat, departe de locuinţa unde era obligat să stea în izolare. Poliţiştii spun că au recurs la forţă deoarece tânărul devenise violent cu ei şi i-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat.

Momentul imobilizării lui Florin Stoian a fost înregistrat cu telefonul de fratele mai mic al tânărului, care se afla alături de le în momentul incidentului. Filmuleţul se încheie când unul dintre agenţi înfige mâna în telefon.   Poliţistul care apare în ultimele cadre este acuzat că a luat telefonul mobil la post şi i l-a înapoiat proprietarului abia după ce l-a obligat pe acesta să şteargă înregistrarea din memorie. Fişerul video nu s-a şters însă permanent.     

Tânărul încătuşat de poliţiştii din Pârscov are 34 de ani şi locuieşte în satul Brătileşti, comuna Brăeşti. După ce a revenit acasă, din Italia, trebuia să stea în autoizolare timp de două săptămâni. A părăsit însă perimetrul de izolare pentru a merge cu maşina în comuna Pârscov.   

 

„A ajuns la spital cu fractură de picior şi trei coaste rupte”

 

„S-a întors pe data de 25 din Italia, trebuia sa rămână în carantină acasă timp de 14 zile dar el fiind singur a ieşit sa facă câteva cumpărături. Luni, în jurul orei 17.00, poliţia l-a urmărit şi, în loc să-i dea o amendă, după regulament, l-au dus la secţia Pârscov, unde l-au bătut”, a declarat Manuela Hornea, sora bărbatului, potrivit Adevărul.

„L-a dus cu ambulanţa la spitalul Săpoca, dar acolo nu l-au primit, bineînţeles, după ce l-au văzut bătut şi l-au dus la Urgenţe, în Buzău. A ajuns la spital cu fractură de picior şi trei coaste rupte. Fratele meu a greşit că a ieşit, dar nu merita să-l omoare cu bătaia. Poliţiştii nu aveau nicio măsură de protecţie, în condiţiile în care fratele meu avea masca în mână, după cum se vede şi în filmuleţ. Este un abuz şi îi vom acţiona în judecată”, mai spune Manuela Hornea, sora lui Florin.

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Buzău susţin că agenţii de poliţie din Pârscov au fost nevoiţi să acţioneze în forţă, deoarece tânărul oprit de ei îi ameninţase cu o armă airsoft. Tot poliţiştii spun că pe numele tânărului ar fi existat o sesizare din partea unui tânăr pe care l-ar fi ameninţat cu bătaia, aspect negat ulterior de familia acestuia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel