Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un polițist din Londra l-a ajutat pe un român să fure aproape 1 milion de euro. Cum funcţiona banda
WhatsApp
Un ofițer corupt de la poliția din Londra și-a folosit uniforma pentru a participa la jafuri organizate de o bandă, pentru a-și finanța un stil de viață fastuos care implică ceasuri Rolex și excursii în Dubai, anunță o instanță, potrivit theguardian.com. El l-a ajutat pe un român să fure de la rivali aproape 1 milion de euro.

Fostul ofițer Kashif Mahmood și-a folosit uniforma și mașina de patrulare pentru a organiza jafurile de pe străzile londoneze, activitățile bandei fiind dirijate de un „creier” din Dubai care a folosit un sistem de comunicații criptat pentru a-și transmite comenzile.

Mahmood, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat miercuri în instanță când a început procesul. Anterior, în august 2020, pledase vinovat de conspirație pentru dobândirea de bunuri criminale și conduită necorespunzătoare într-o funcție publică și a fost deja demis din Met.

 

Mahmood și un român au furat 850.000 de lire sterline

 

El a luat o parte din banii pe care grupul de crimă organizată i-a furat de la rivali și a fost descoperit abia când poliția a reușit să pătrundă în sistemul de comunicare EncroChat folosit de criminali în 2020.

Mahmood și un român, membru al bandei, au furat 850.000 de lire sterline.

Judecătoria din Southwark a aflat că grupul de criminalitate organizată l-a recrutat pe ofițerul Met, care a zburat cu colegii săi criminali la Dubai pentru summituri despre jafurile lor.

„La cererea grupului de crimă organizată, Kashif Mahmood lua vehicule de poliție marcate sau nemarcate și, îmbrăcat în uniforma de poliție, mergea în locațiile vizate de grupul sau participa la transfertul sau la spălarea banilor. Mahmood pretindea că este în exercițiul funcțiunii”, susține procurorul Peter Ratliff.

 

Polițistul lua informații din computerele securizate ale Secției

 

Jafurile care au avut loc au inclus, de asemenea, un „sechestru semnificativ la 8 martie 2020” și „două incidente în care au fost făcute cel puțin încercări de confiscare a unor cantități substanțiale de numerar și o încercare de confiscare de 500.000 de lire sterline în numerar”, a spus procuratura.

Mahmood a avut sediul la secția de poliție Stoke Newington, din estul Londrei, și a folosit, de asemenea, computere securizate ale poliției pentru a câștiga informații pentru banda de droguri.

Dovezile obținute din „hacking-ul” forțelor de ordine EncroChat au arătat că ofițerul Met a mers la Dubai pentru a întâlni colegi de bandă și chiar a zburat cu același avion.

 

Mahmood a fost lăudat pentru curaj în timp ce era ofițer de poliție

 

Caietele recuperate din dulapul lui Mahmood au arătat că a cercetat informații sensibile culese din sistemele de date ale poliției, inclusiv numele a două persoane pe care banda a încercat să le jefuiască. Într-un cont bancar legat de el au fost găsite 35.000 de lire sterline, precum și ceasuri de lux.

Mahmood a fost lăudat pentru curaj în timp ce era ofițer de poliție, dar în 2018 a fost condamnat pentru agresarea unui membru al publicului în timpul serviciului. I s-a permis să rămână în Met.

Banda de droguri pentru care lucra era în Ilford, în estul Londrei, și îi implicau pe gemenii Shabaz și Shazad Khan, în vârstă de 32 de ani. Împreună cu fratele lor mai mare Moshin Khan, în vârstă de 35 de ani, toți trei au admis că au furnizat droguri de clasa A și au conspirat pentru a dobândi bunuri criminale. 

 

Procesul pentru fostul ofițer continuă

 

Ratliff a declarat instanței că banda conducea o afacere extrem de profitabilă în drogurile de clasa A și B. „Ancheta a dezvăluit că Moshin Khan și frații săi Shazad Khan și Shabaz Khan erau angajați în comerțul cu ridicata a unor cantități semnificative de droguri din clasa A și spălau mii de lire sterline în numerar”.

Procesul pentru fostul ofițer Met continuă.

EncroChat a fost un sistem de „comandă și control” pentru baronii criminalității, iar succesul forțelor de ordine în a intra în acesta la începutul anului 2020 a declanșat sute de operațiuni în toată Europa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel