Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un milion de euro despăgubiri pentru familia unui preot român, mort alături de fiica de șase ani într-un accident cumplit
WhatsApp
Familia preotului român Petru G. care și-a pierdut viața într-un accident chiar în ziua de Sf. Parascheva, în 2017, ar trebui să primească despăgubiri de aproape un milion de euro, potrivit deciziei instanței.

Familia preotului Petru Gavril, care și-a pierdut viața în cumplitul accident din ziua de Sf. Parascheva a anului 2017, va avea de primit despăgubiri substanțiale din partea firmei de asigurări. Curtea de Apel București a decis că membrii familiei preotului au de primit circa un milion de euro, cu mențiunea că soluția este executorie, dar nu definitivă.

De altfel, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, cea care ar trebui să plătească sumele stabilite de instanță, a atacat cu recurs soluția de la Curtea de Apel București. O decizie finală în acest dosar se va lua la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cinci oameni au murit pe 14 octombrie 2017, după un accident de o violență rară, eveniment provocat de un șofer băut, care a murit, la rândul său, în urma impactului.

Despăgubiri record pentru familia unui preot român, mort alături de fiica de șase ani într-un accident cumplit

 

Preotul Petru Gavril, în vârstă de 35 de ani, slujea din anul 2011 la Biserica din satul Lămășeni, comuna Rădășeni. Tânărul preot avea patru copii, cu vârste de la 3 la 10 ani.

Accidentul în care a pierit s-a petrecut pe DN 2E.Preotul se deplasa dinspre Cornu Luncii spre Fălticeni, de unde urma să-și continue drumul spre Iași, la pelerinajul Sfintei Paraschiva. Din sens opus, dinspre Fălticeni, venea Alexandru V., în vârstă de 42 de ani. Șoferul de 42 de ani a pătruns ușor pe contrasens, cu viteză foarte mare. Vitezometrul din bord s-a blocat la 130 de km/h., dar și mașina preotului avea 90 de km/h, informează Monitorul de Suceava.

Autoturismul în care se aflau cei opt oameni din familia preotului a fost aruncat în afara drumului. Patru morți pe loc. Al cincilea, un copil, a murit în drum spre spital.  Cei decedați pe loc au fost preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Ș., în vârstă de 46 de ani,  soțul ei, Dumitru Cătălin Ș., în vârstă de 47 de ani, toți trei din autoturismul VW Touran, dar și șoferul celeilalte mașini, Alexandru V.. Acesta din urmă a fost cel mai greu de descarcerat, fiind pur și simplu sfârtecat printre fiare.

Familia surorii preotului, ucisă în accident

 

Dintre cei patru copii ai preotului, o fetiță în vârstă de 6 ani a decedat în ambulanță, în drum spre spital. La Spitalul Județean Suceava au ajuns soția preotului, Maria, și ceilalți trei copii: un băiat de 3 ani și două fete, una de 8 și una de 10 ani.

Șoferul din cealaltă mașină era tatăl a doi copii, și în familia sa drama produsă fiind cumplită. În cazul său nu se poate vorbi de oboseală la volan. Probele recoltate cu ocazia autopsiei au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,32 la mie, acesta fiind probabil și principalul motiv care a dus la tragedia de acum mai bine de trei ani.

PRECIZĂRI: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel