Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un marinar a supraviețuit 14 ore în ocean, agățat de o geamandură rătăcită
WhatsApp
Un marinar lituanian care a căzut de la bordul navei de marfă din echipajul căreia făcea parte a supraviețuit miraculos plutind în derivă în Oceanul Pacific, după ce s-a agățat de un deșeu plutitor.
geamandura marinar salvat in ocean

Vidam Perevertilov a petrecut 14 ore în largul Oceanului Pacific, după ce a căzut accidental de la bordul navei de marfă în primele ore ale dimineții. Bărbatul în vârstă de 52 de ani nu purta vestă de salvare și spune că a reușit să se salveze înotând mai mulți kilometri spre un „punct negru”.

Punctul negru era de fapt o geamandură pescărească, de care s-a agățat și pe care a rămas până când a fost salvat. Bărbatul spune că geamandura nu era ancorată și că plutea în derivă în ocean, scrie BBC. Perevertilov, care era inginerul șef de pe navă, ar fi leșinat la momentul în care a căzut peste bord pentru că nu își amintește momentul în care a căzut. El spune că s-a simțit amețit după o tură desfășurată în sala motoarelor. 

Nava Silver Supporter efectua o cursă de aprovizionare între portul Tauranga din Noua Zeelandă și teritoriul britanic Pitcairn. Membrii echipajului și-au dat seama că inginerul lipsea după șase ore de la întâmplare și au determinat cu aproximație locul în care se afla în funcție de jurnalul său de bord care arăta activitățile în funcție de ore, moment în care căpitanul a întors nava și a trimis semnale de alarmă către nave din jur.

Aeronave franceze s-au alăturat ulterior căutărilor, iar serviciul meteorologic francez a calculat viteza vântului pentru a stabili în ce direcție l-ar fi putut duce curenții pe bărbat. În final, Perevertilov a fost găsit de nava din al cărei echipaj făcea parte. În momentul în care a văzut-o la orizont, acesta a ridicat mâinile și a început să strige, iar una dintre persoanele de la bord l-a auzit. Inginerul a fost adus apoi în siguranță la bord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel