Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mare club de fotbal anunță că va permite intrarea fanilor pe stadion, la meci
WhatsApp
 RB Leipzig va deveni cel dintâi club din prima ligă germană de fotbal (Bundesliga) care permite accesul spectatorilor pe stadion, după ce autorităţile sanitare ale oraşului şi-au dat acordul, marţi, pentru 8.500 de suporteri să asiste la primul meci din noul sezon, transmit Reuters şi DPA.
Foto ILUSTRATIV

Primăria a precizat că RB Leipzig, care luna trecută a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, poate avea din nou fani în tribune după mai multe luni, la meciul cu Mainz 05, din 20 septembrie, dacă numărul de infecţii se menţine la nivelul actual în regiune.

''După o analiză detaliată, autorităţile sanitare din Leipzig au aprobat un plan sanitar strict pentru clubul RB Leipzig. Acest lucru înseamnă că la primul meci al sezonului, din 20 septembrie, până la 8.500 de spectatori vor putea avea acces'', se arată într-un comunicat.

Toţi fanii vor trebui să poarte măşti de protecţie şi vor fi plasaţi în grupuri mici, împrăştiate în stadionul de 42.000 de locuri. Nu va fi permis accesul suporterilor echipei oaspete, toţi spectatorii trebuind să furnizeze date personale şi să fie rezidenţi locali.

Se va face loterie



Biletele de acces vor fi alocate printr-o loterie în rândul deţinătorilor de abonamente şi nu vor fi puse în vânzare publică.

''Cu această aprobare dorim să îndrăznim să mergem spre normalitate. Suntem conştienţi că pandemia e departe de a fi învinsă, dar, unde este posibil, sub condiţii stricte, oamenilor trebuie să le fie permisă revenirea la rutina zilnică'', a afirmat primarul Burkhart Jung.

Cluburile din Bundesliga au evoluat fără suporteri din martie, competiţiile fiind întrerupte în perioada martie-mai din cauza pandemiei de coronavirus, iar apoi fotbalul s-a reluat fără spectatori.

Germania a înregistrat marţi 1.218 noi cazuri de infectare cu coronavirus şi patru morţi, numărul total de decese ajungând la 9.302, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel