Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cuplu de români a păgubit o femeie de o sumă imensă: I-au furat cartela SIM printr-o metodă nouă de înşelăciune
WhatsApp
Două persoane din Cluj-Napoca s-au dat drept reprezentanți ai unei firme care face curățenie la domiciliu și au furat cartela SIM a unei femei care a apelat la astfel de servicii, reușind, în acest mod, să transfere din contul femeii, în contul unei alte persoane, 70.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au reținut două persoane bănuite de furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului trecut, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, au mers la o femeie din oraș, și, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, i-au furat acesteia cartela telefonică.

„Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei”, spun, vineri, reprezentanții Poliției Cluj.

Polițiștii au identificat, în timpul cercetărilor, încă un bărbat, de 48 de ani, tot din Cluj-Napoca, care le-a dat primilor doi datele contului său bancar, pentru a transfer și apoi pentru a retrage sumele de bani obținute fraudulos.

În urma a trei percheziții efectuate, la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri.

Tribunalului Cluj a decis arestarea preventivă pentru cei care au furat cartela telefonică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel