Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un celebru bucătar spaniol a gătit sarmale la televizor: "Sunt greu de făcut, dar au un gust foarte bun"
WhatsApp
Un celebru bucătar spaniol a gătit sarmale în cadrul unei emisiuni la televizor. "Sunt greu de făcut, dar au un gust foarte bun", a concluzionat bucatarul.  

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Spania, Karlos Arguiñano, a gătit sarmale în cadrul emisiunii sale de la TV,  o rețetă pe care a învățat-o de la un cuplu de români stabiliți în Spania. Chef-ul spaniol a ajuns la concluzia că bucatele românești sunt greu de făcut, dar sunt foarte gustoase, potrivit Digi 24

Sarmale, o rețetă tradițională românească

 

"Vom face astăzi o rețetă românească”, a anunțat Karlos Arguiñano. „Este un fel de mâncare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mâncare românesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine și o să aibă un gust foarte bun când e gata. Nimic scump, desigur”, a spus bucătarul înainte de a începe să demonstreze cum se fac sarmalele.

"E foarte interesantă rețeta pentru că la final trebuie să umplem foile acestea de varză. Nu sunt crude, ci un pic fermentate", a explicat el.

Bucătarul a arătat cum se prepară carne, cum se rulează sarmalele și a făcut în final și mămăligă.

"Cred că mi-au ieșit foarte bine"

 

„Acum putem să prezentăm sarmalele. Rețetă românească. Foarte bine, Karlos! Lorena și Marcel (românii care i-au dat rețeta - n.r.), cred că mi-au ieșit foarte bine. Cred că patru sarmale de persoană sunt suficiente. Sunt suficiente, pentru că vor avea lângă și  mămăligă. Bun! Sarmalele sunt gata!”, a anunțat Karlos Arguiñano.

În emisiunea "Cocina Abierta" (Bucătăria deschisă) sunt prezentate diverse feluri de mâncare, din toate colțurile lumii. Rețeta de sarmale a fost postată și pe contul de YouTube al emisiunii și a adunat zeci de comentarii, multe din partea unor români care îi dau diverse sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei.

Poți vedea imaginile aici.

Sarmaua este cunoscută în multe țări

 

Sarmaua este un preparat culinar din carne tocată (de obicei de porc, dar și de vită, oaie, pasăre sau chiar pește), amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză (proaspătă sau acră (murată)), de viță sau de ștevie etc.[2], în formă de rulou. În România se servește de obicei cu mămăligă și smântână.

Se pot face sarmale și de post, înlocuind carnea din umplutură cu orez, ciuperci, soia, legume tocate, păsat de porumb, sau chiar bucățele de pâine (la alegere sau în diferite combinații după gust).

Varza folosită la prepararea sarmalelor poate fi proaspătă sau acră (murată rapid sau pentru a fi păstrată peste iarnă). Sarmalele se mai pot prepara cu foi (frunze) de podbal, ștevie, spanac sau (în unele zone) hrean. La servire, smântâna poate fi înlocuită cu iaurt sau (mai ales în Ardeal) cu lapte covăsit (iaurt preparat în casă).

Acest produs culinar este cunoscut, cu aceeași denumire, în mai multe țări, din apropierea bazinului răsăritean al Mării Mediterane: Turcia, Ungaria, România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Palestina, Iordania, Siria, Liban, Grecia, precum și în Republica Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel