Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tudor Chirilă, apel pentru tineri: "Vei pleca în străinătate sa cauţi un oraș mai bun... Ieși la vot! Si apoi, păzeşte-ți-l!" - VIDEO
WhatsApp
Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a transmis un mesaj către tineri, pe care îi roagă să iasă la vot duminica, 27 septembrie, dacă le pasă de oraşul în care trăiesc. Artistul spune care sunt motivele pentru care tinerii ar trebui să-şi exercite dreptul de a alege primarii Capitalei, dar şi problemele cu care se confruntă Capitala României.   
tudor_chirila

Când ești tânăr, lumea e a ta pentru că ești tânăr, poți ajunge oriunde și speri. Viața ta se hrănește mult din speranța, din iubiri, ai impresia că lumea e a ta.Te gândești la ce o să faci în viață, la ce facultate vei merge, de ce meserie te apuci sau la ce party te duci sâmbătă. Nu prea ai tu treabă cu spitalele, asta dacă ai puțin noroc. Nu trebuie să plătești taxe, să stai la cozi la ghișee, aplecat la ferestre mici, n-ai carnet, dar nu te deranjează nici transportul în comun pentru că ești tot timpul cu mintea în altă parte și n-ai nici foarte multe drumuri de făcut.

Pentru că atunci când suntem tineri, viața noastră interioară este atât de bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Totuși, ce se întâmplă în exterior, în București în cazul nostru, ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viața reală, în viața aceea după facultate și să avem de a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și pe care acum ne lovesc greutate. Când ești tânăr, nu te gândești că vei avea nevoie de orașul acesta și te vor lovi toate problemele nerezolvate până acum: te vei lovi de trafic, de birocrație, îți va fi greu să-ți faci o casă, vei sta doi ani după autorizație, pentru că primăriile nu funcționează sau pentru că nu cunoști tu drumul spagii.  (....) 

Dar eu cu cine votez? Asta-i întrebarea. A fost o campanie murdară, cu atacuri la persoană, cu limbaj suburban, basculante puse să întrerupă conferințe de presă, cu acuze nedemonstrate, fără vreo dezbatere care să delimiteze candidații. O campanie în care televiziunile obișnuite cu manipularea sau cu trunchierea adevărului și-au dat concursul ca să creeze confuzie, să descurajeze și să se asigure că la vot va merge doar publicul lor. (...) 

Te rog eu, ieși la vot. Pentru că un oraș nu se construiește doar cu speranța. Dacă vrei să ai ceva de spus despre orașul tău, ieși la vot. Și apoi, păzește-ți votul, trage-i la răspundere pe cei care te dezamăgesc și nu-și onorează promisiunile. Ieși la vot pentru că va veni o vreme când vei avea nevoie de orașul acesta. Dacă nu tu, poate părinții și prietenii tăi care au rămas aici. Ieși la vot pentru că viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel