Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei interlopi români au făcut o adevărată avere după ce au forțat mai multe minore să se prostitueze în Italia și Spania
WhatsApp
Trei bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Potrivit anchetatorilor, interlopii au făcut avere prin metoda Loverboy, iar printre bunurile sechestrate de polițiști se numără și un automobil de lux.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au făcut șase percheziții în Galați, Brăila și București, la locuințele a șase persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Grupul infracțional organizat racola fete majore și minore pe care le obliga să se prostitueze în străinătate. Astfel, proxeneții au obținut aproximativ 700.000 de euro.

„Din cercetări a reieșit faptul că, din anul 2014 până în prezent, cele șase persoane ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia). Cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda Loverboy, tinere minore și majore, iar prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și controlul libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700 000 de euro)", au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

 

Trei români, reținuți 

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au pus sechestru pe trei imobile din Galați și au ridicat sume importante de bani și două mașini de lux.

„În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170 000 euro, precum și suma de 50 000 de euro. Totodată, au fost aplicate sechestre asiguratorii pentru 3 imobile de pe raza județului Galați", au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Trei bărbați au fost reținuți în acest caz pentru 24 de ore, urmând ca vineri aceștia să fie prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel