Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Transport cu autocarul de la 01 iunie spre Italia, Spania sau Anglia. ANUNȚUL așteptat de sute de mii români 
WhatsApp
Începând cu 01 iunie se reia transportul internațional rutier și feroviar, a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

Transportul internațional rutier și feroviar se va relua începând cu data de 01 iunie, însă se vor ține cont de niște măsuri speciale. Anunțul a fost făcut joi, de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă.

"Am avut o ședință destul de lungă, împreună cu Premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Dați-mi voie să vă spun prima dată: avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă.

Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință, în continuare atenție, atenție, atenție!

În ce privește, totuși, măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă.

Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă.

Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.

În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate", a spus Klaus Iohannis.

Vezi aici lista completă a măsurilor de relaxare după 01 iunie.

VIDEO

 

[citeste si]  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel