Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tramvaiul tăcerii, în Spania. Oamenilor care merg cu transportul în comun în Barcelona li s-a cerut să nu vorbească
WhatsApp
Călătorii cu transportul public din Barcelona sunt rugați să păstreze tăcerea, pentru a limita răspândirea coronavirusului.
Transportul în comun, paralizat. Șoferii au intrat în grevă, nemulţumiţi de salariile primite

Orașul spaniol a fost printre primele care au introdus „transportul silențios”, iar acum și regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat această măsură. Ideea se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

 

Măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului

 

Studiile științifice europene arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, însă măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului, a spus Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan.

„Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat ea, porivit Digi24. Păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nerespectarea ei nu va duce la nicio sancțiune, au confirmat autoritățile.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel