Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
TRAGEDIE prevenită de călugări. Putea fi arsă o întreagă pădure din România - VIDEO
WhatsApp
Călugării de la Schitul Braniște, din județul Neamț, au observat, în timpul furtunii, cum un brad din pădure a fost fulgerat, apoi a început să fumege și au sunat la Ocolul Silvic, salvând, astfel, pădurea de un incendiu ce ar fi fost devastator.

Reprezentanții Romsilva - Parcul Natural Vânători Neamț au povestit, joi, pe Facebook, modul în care călugării de la Schitul Braniște au salvat pădurea de un incendiu ce ar fi fost devastator.

„Furtuna de alaltăieri (marți – n.r.) a avut ca efect fulgerarea unui brad. (...) Călugării de la Schitul Braniște au observat pe versantul opus schitului, deasupra pădurii, un firicel de fum. Au înștiințat Ocolul Silvic Vânători, care ne-a anunțat și pe noi. La rândul nostru i-am anunțat pe colegii de la Ocolul Silvic Tîrgu Neamț. Împreună, după ore de căutări, într-o văioagă, s-a găsit și 'acul în carul cu fân', adică bradul lovit de fulger, care ardea mocnit în interior”, spun cei de la Parcul Național Vânători.

Bradul ardea fără flacără vizibilă, dar începuseră să cadă tăciuni aprinși.

„Cu timpul, focul s-ar fi extins în coroană, iar prăbușirea arborelui în flăcări ar fi dus la propagarea unui incendiu, într-o zonă mai greu accesibilă, fără apă”, mai spun cei de la Parcul Național Vânători.

Pe mai bine de 15 metri, mare parte din interiorul trunchiului a fost afectata de foc, n-ar mai fi fost mult pana cand...

Publicată de Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt pe Joi, 27 august 2020

Furtuna de alaltaieri a avut ca efect fulgerarea unui brad. Cum s-a ajuns ca acest brad sa fie filmat este dovada unei...

Publicată de Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt pe Joi, 27 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel