Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort preparat în 5 minute. Un desert grozav, care dispare într-o clipă de pe mese
WhatsApp
Ați auzit vreodată de tortul gata în 5 minute? Este o reteta foarte simpla, care este gata cît ai zice pește. Acest desert este alegerea potrivită atunci cîând ai musafiri neașteptați și nu au prea mult timp la dispoziție. Acest desert vă va permite să faceți o impresie bună și să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.
Tort preparat în 5 minute. Un desert grozav, care dispare într-o clipă de pe mese

Ideal este să-l servești împreună cu o ceașcă de ceai fierbinte sau o cafea aromată. Dar nu numai. Acest tort poate fi savurat cu un pahar de suc de portocale, proaspăt stors. Serviți desertul la micul dejun sau la sfârșitul unei mese pentru a o încheia pe o notă dulce.

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:

50 grame de unt,

240 grame de făină,

180 ml de lapte,

2 ouă,

vanilie,

praf de copt,

zahăr pudră.

 

 

Tort preparat în 5 minute. Un desert grozav, care dispare într-o clipă de pe mese. PAȘII DE URMAT

 

 

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Luați o mariță cu diametrul de 22 cm, se unge cu puțin ulei și se tapetează cu făină. Dacă preferați, puteți folosi hârtie de copt, care trebuie udată șu stoarsă bine, ca să adere mai bune la fundul și pereții matriței.

 

Vă sugerăm și: Chec cu fructe de pădure. Fără făină și fără lapte cu doar 130 de calorii. Un deliciu culinar, gata in 30 de minute

 

Într-un bol punem făina cernută, zahărul și praful de copt.  Într-o cratiță, se topește untul, care trebuie să se răcească un pic, apoi se adaugă în bolul cu făină. Laptele se pune cu vanilia într-o cratiță și se pune pe foc. Când laptele s-a încălzit, se adaugă ouăle.  

Vedeți și: Tort de ciocolată, un desert cu adevărat fabulos. Fără făină, zahăr sau lapte și cu doar 55 de calorii pe felie

 

Amestecul de lapte li ouă se adaugă și în n bolul cu făină și se amestecă, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Turnați amestecul în matrița pregătită deja și coaceți la 170 grade, timp de 40 de minute. Faceți testul scobitorii. Dacă este uscată scoateți tortul, dacă nu, continuați să gătiți încă 5 minute pe raftul de jos al cuptorului.

 

CITEȘTE ȘI:    Banana Bread (chec cu banane). Încearcă-l o dată și nu vei mai face niciodată chec clasic

După ce desertul este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se presară cu zahar pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel