Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tort de ciocolată cu iaurt. Un desert atât de pufos și gustos, încât i se spune "Tortul Paradis"
Tort de ciocolată cu iaurt este una dintre nenumăratele variante ale celui mai populare desert din toate timpurile și la care nimeni nu poate spune niciodată nu. În această versiune, în aluat găsim iaurt alb, ceea ce îl face mai ușor decât alte rețete. 
Tort de ciocolată cu iaurt. Un desert pufos și gustos

Tort de ciocolată cu iaurt este un desert pufos și gustos, cu cacao și ciocolată neagră topită. Supranumit și tortul "Paradis” acest preparat e biletul sigur către Rai.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)

 

- 3 ouă

- 150 g zahăr pudră

- 125 ml iaurt

- 120 g unt

- 200 g făină

- 50 g amidon de cartofi

- 16 g praf de copt

- 20 g cacao pudră neîndulcită

- 150 g ciocolată neagră

- coaja rasă de la 1/2 portocală

Rețeta pas cu pas

 

Pentru a pregăti acest tort de ciocolată cu iaurt, începeți prin a pune ouăle într-un castron cu zahărul pudră și să le bateți cu un mixer electric până când amestecul devine foarte cremos. Apoi se toarnă iaurtul alb și se amestecă.

Se adaugă untul topit și se amestecă bine.

Se aromatizează cu coaja rasă de la o jumătate de portocală.

Cernem făina, apoi amidonul de cartofi și praful de copt. Începeți să amestecați și apoi adăugați pudra de cacao.

Amestecăm din nou cu mixerul electric pentru a obține un amestec omogen și fără cocoloașe.

La final se toarnă ciocolata neagră topită la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și răcită.

Se transferă amestecul într-o formă de tot de 24 cm, unsă cu unt și presărată cu făină. Se coace în cuptorul ventilat la 180°, timp de aproximativ 40 de minute (în cuptorul static la 180°, timp de 45-50 de minute).

Prăjitura noastră cu iaurt și ciocolată este gata să fie savurată.

Poftă bună!

Sfaturi pentru un tort de ciocolată cu iaurt delicios

 

Acet tort de ciocolata cu iaurt se servește cu un praf de zahăr pudră sau umplut cu o cremă sau gem.

Dacă nu doriți să folosiți amidon de cartofi, pur și simplu creșteți cantitatea de făină.

Atenție mare atunci când vrei să topeşti ciocolată la cuptorul cu microunde. Trebuie să alegi un vas care este potrivit pentru acest aparat, riscul cel mai mare fiind să supraîncălzeşti ciocolata. Dacă se întâmplă să se supraîncălzească ciocolata, mai adaugă bucăţi de ciocolată şi amestecă permanent. Ca să poţi estima corect timpul necesar topirii, trebuie să ştii că pentru 30 de grame de ciocolată este suficient 1 minut, pentru 200 de grame 3 minute, pentru 1 kg 4 minute.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?