Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tone de azotat de amoniu, depozitate în condiții periculoase, în diverse locuri de România
WhatsApp
Poliția Română a anunțat marți că, ”în cadrul unei acțiuni organizate la nivel național, coordonată de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., în perioada 27 iulie – 8 septembrie 2020, polițiștii au găsit peste 11.800 de tone de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare”.      
azotat-de-amoniu

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au coordonat o acţiune națională, pentru prevenirea și sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor, fiind vizate cele ce conțin fosfură de aluminiu sau azotat de amoniu.

Obiectivele acțiunii au fost creșterea siguranței cetățeanului, prin activități de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și utilizarea produselor de protecție a plantelor și a precursorilor de explozivi, explică Poliția Română.

În acest sens, au fost verificate modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor ce conțin fosfură de aluminiu sau îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu, precum și condiţiile de păstrare, depozitare, transport și utilizare de către agenţii economici.

Au fost constatate 121 de infracțiuni

 

În cadrul acţiunii, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat 121 de infracțiuni, cea mai mare parte fiind prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului (80 de infracţiuni). De asemenea, au fost constatate 19 infracțiuni prevăzute de art. 359 Cod penal privind traficul de produse sau substanțe toxice și 22 de infracțiuni la alte acte normative.

În cadrul acțiunii, au fost descoperite 11.894.266 de kg de îngrășăminte ce conțin azotat de amoniu depozitate în condiții necorespunzătoare, care ar putea pune în pericol mediul și sănătatea populației, față de care au fost dispuse măsuri legale pentru depozitarea acestora în spații adecvate.

De asemenea, față de peste 107 kg de produse de protecție a plantelor ce conțin substanța „fosfură de aluminiu” şi 579 de litri de alte categorii de produse de protecție a plantelor, au fost luate măsuri legale pentru a fi prevenită apariţia unor evenimente negative. Tot în cadrul acestei acțiunii, au mai fost eliminate din circuitul ilegal 8.457 de litri și 6.684 de kg de deșeuri periculoase. De asemenea, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel