Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tocănița săsească, rețeta preferată a prințului Charles când ajunge în România
WhatsApp
Tocănița săsească pare să fie mâncarea preferată a prințului Charles de fiecare dată când ajunge în România. Vă vom prezenta în continuare rețeta acestui preparat. 
Tocănița săsească, rețeta preferată a prințului Charles

Prințul Charles este un mare iubitor al României și nu ratează nici o ocazie să vină în Transilvania, acolo unde preferă produsele săsești, așa cum au dezvăluit cei care l-au găzduit în urmă cu doi ani. Conform acelorași surse, de fiecare dată când ajunge în țara noastră, Charles vrea să mănânce produse tradiționale și comandă să i se prepare tocănița săsească. Aceasta se prepară foarte ușor, rețeta fiind una destul de veche.

S-ar putea să îți placă și: Tort miraculos cu brânză. Rețeta unui tort dietetic surprinzător: Mănânci și nu te mai oprești

Este important de menționat că aceasta poate fi servită simplă, fără carne, fiind o rețetă de tocană cu ceapă, sau de asemenea poate fi adăugată carne de iepure. Noi vă vom prezenta rețeta simplificată, fără carne, urmând ca dumneavoastră să puteți adăuga carnea preferată, în funcție de ceea ce vă place: 

Ingrediente:

- 10 cepe

- un litru de suc de rosii 

- un morcov

- trei căței de usturoi

- o legătură de mărar

- o lingură de zahăr

- o lingură de ulei

- o frunză de dafin

- sare

- piper

- boia dulce

- boia iute

Tocanița săsească. Mod de preparare

Curățați ceapa și tăiați-o în sferturi sau în felii mai groase. Puneți-o la călit în ulei, împreună cu usturoiul pisat, morcovul ras, dafinul. Când ceapa s-a înmuiat, adăugați sucul de roșii sau pasta, zahărul, boiaua, sare și piper, dacă mai sunt necesare. Lăsați pe foc domol încă 10 - 15 minute, amestecând din când în când, că sa nu se prindă de vas.
Puneți mărarul tocat mărunt numai înainte de a servi mâncarea.

Dacă preferați să-l serviți cu carne de iepure, care este o carne foarte fragedă vă vom prezenta în continuare cum să-l preparați. Este important de meționat în acest sens că veți avea nevoie de 700 de grame de iepure, față de ingredientele prezentate inițial, la începutul acestei rețete. 

Iată cum se prepară carnea de iepure, într-o rețetă de tocăniță foarte simplificată: se încinge uleiul într-o oală și se prăjesc bucățile de carne pe ambele părți, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea din oală și se adaugă în loc ceapă tocată și se lasă pe foc până se înmoaie un pic.Se adaugă usturoiul strivit, roșiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimentează totul cu sare, piper și cimbru. Se așează bucățile de carne în sos și se toarnă cca 100 ml apă. Se lasă totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute. Pentru o aromă deosebită, chiar dacă nu ține de vechea rețetă, se pot adăuga și măslinele (fără samburi dacă doriți) și se mai lasă la fiert 5 minute fără capac. Cam asta este rețeta de tocănița săsească preferată a prințului Charles.

Prințul Charles, impresionat de Transilvania

Reamintim că acesta are câteva proprietăți în România, una dintre preferatele sale fiind în județul Covasna, în Valea Zălanului El mănăncă de obicei rețeta pe care v-am prezentat-o sau ciorbe tradiționale ori deserturi făcute în casă. Prințul Charles rămâne unul dintre cei mai importanți ambasadori ai turismului pentru România, el neratând nici o ocazie să ne laude țara, tradițiile și bineînțeles felurile de mâncare. Obișnuiește de asemenea, pentru cel puțin o dată pe an să transmită un mesaj României. Legăturile sale cu țara noastră sunt date de gradul de rudenie pe care acesta îl are cu Regele Mihai. Mihai este verișor de gradul al treilea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, mama prințului Charles. El a fost decorat de președintele României și are de asemenea o fundație în țara noastră ce luptă pentru conservarea valorilor tradiționale ale Transilvaniei.

Dacă ți-a plăcut tocănița săsească, poți încerca și Omletă de cartofi

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel