Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile serii, 7 iulie. Nu rata cele mai importante informații de astăzi
WhatsApp
Știrile serii, 7 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei. 

-> CNSU a actualizat, luni, lista ţărilor din zona verde. 44 de țări, dintre care 32 de țări dn Europa, se regăsesc pe noua listă VERDE. Românii care vin din aceste ţări, nu vor fi nevoiți să intre în izolare sau carantină la sosirea în România. Pe lista de astăzi au intrat și țări precum Belgia, Spania sau Marea Britanie. Zborurile suspendate către și dinspre aceste state se reiau începând cu data de 7.07.2020, se mai arată în Hotărâre. Detalii complete și date oficiale -> AICI.

-> Respectarea normelor statului de drept şi combaterea corupţiei vor fi condiţii pentru alocarea fondurilor europene, inclusiv a celor pentru relansare, afirmă Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene,  notând că avertismentul este adresat mai multor ţări UE, inclusiv României.

-> Ludovic Orban a fost chemat la "Ora premierului", în Camera Deputaților, pentru a răspunde întrebărilor parlamentarilor, pe tema "Jaful UNIFARM, sub masca pandemiei". Premierul a afirmat însă că este atacat politic și că doar se încearcă împroșcarea cu noroi.

-> Liderul USR, Dan Barna, a cerut organizarea referendumului „Fără Penali în Funcţii Publice” în acelaşi timp cu alegerile locale din septembrie. Proiectul prevede că nu pot ocupa funcții publice persoanele condamnate definitiv. Proiectul a primit undă verde de la CCR, dar a fost blocat în Parlament.

-> În loc să critice decizia CCR, guvernanții mai bine s-ar fi apucat să facă proiectul de lege, pentru că nu e prima dată când se întâmplă ca o ordonanță dată în pandemie să fie declarată neconstituțională, a declarat, luni seara, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

Știrile serii din DIASPORA

 

->  Presa a britanică a dezvăluit, înainte de pandemie, planul secret al guvernului britanic: granițele UK ar putea fi închise pentru o mare parte din români. Detalii ->  AICI.

->  Ionuț A., un tânăr român în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat azi, 6 iulie, la închisoare pe viață pentru că a violat o tânără italiancă și l-a ucis în bătaie pe iubitul acesteia, după ce i-a jefuit.

-> Zeci de muncitori români de la o fermă din Ladenburg au organizat un protest de amploare, nemulțumiți de condițiile salariale. Totodată aceștia reclamă condiții precare de trai. Muncitorii români sunt în Germania de la sfârșitul lunii mai și lucrează pentru prima dată la Ladenburger Hof.

-> Cel puţin 34.000 de români sunt izolaţi în regiunea spaniolă Lérida după ce guvernul catalan a reactivat carantina pentru 15 zile. Autorităţile spaniole au impus din nou restricţiile şi în A Mariña, din Lugo. Focarul din regiunea Segrià (Lérida) îi afectează şi pe muncitorii sezonieri străini, veniți la cules de fructe.

-> Poliția judiciară federală din Anvers și zona de poliție Geel au reușit să aresteze patru suspecți în cazul atacului asupra unei gospodării din comuna Laakdal, de la începutul acestei luni. Atunci, un bărbat în vârstă a fost apoi jefuit și legat în propria casă. Este vorba de patru bărbați de 29, 30, 35 și, respectiv, 57 de ani de naționalitate română. 

-> Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.869 de morţi în Italia, cu opt decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate se apropie de 242.000.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel