Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ține răceala departe cu nectar de cătină și miere! Gustul e divin
WhatsApp
Este sezonul fructelor de cătină, cele care au un efect miraculos pentru sănătate. Pot fi consumate ca atare sau în combinație cu alte alimente care le sporesc beneficiile.
Nectarul de cătină alungă răceala

Cătina este bogată în vitamine și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, tot ce îi trebuie organismului pentru a funcționa la cote maxime. Este benefică pentru creșterea imunității, în combaterea anemiei, ține departe răceala și este un puternic antiinflamator. 

Poate fi consumată sub formă de suc, sirop, infuzie, tinctură, chiar și sub formă de ulei,  efectele benefice rămân neschimbate.  Pentru cei care o preferă în formă naturală, trebuie să știe că are un gust acrișor și câteva lingurițe de miere o fac și mai plăcută la gust, notează rețetefeldefel.ro.  Sucul de cătină poate fi consumat cu ghimbir, mentă sau lămâie, dacă vă place să combinați aromele.

Este indicat să o consumați pe stomacul gol, pentru a primi doza de energie încă de la primele ore ale dimineții. 

Cătina este miraculoasă și dacă este aplicată extern

 

Dacă aveți microleziuni, eczeme sau pur și simplu vreți „ să ștergeți” ridurile de pe chip, sucul de cătină sau uleiul din aceste fructe poate fi aplicat direct pe piele. Chiar dacă va colora ușor tegumentul în portocaliu datorită betacarotenului, are efect cicatrizant, tonifiant și matifiant pe loc.

 Fructele de cătină sunt remediul perfect în cazul  răcelilor  de sezon,  al virozelor  respiratorii, afecțiunilor  gastroduodenale, afecţiunilor  hepatice, oculare, urticariilor, eczeme,  al aterosclerozei, menționează sursa citată.

 

Rețete practice pe bază de cătină. Cum prepari nectaru de cătină 

Nectarul de cătină poate fi consumat în orice moment al zilei, nu trebuie privit în mod special ca pe un produs alimentar. Se prepară rapid și are un gust divin. Aveți nevoie de:

300 g cătină
200 ml apa
200 ml miere albine

Boabele de cătină se pun în blender, se amestecă cu apa și miere. Apoi, totul se trece printr-o sită deasă. Compoziția rezultată se presează cu o lingură, de preferat, din lemn. Se poate adăuga ghimbir, scorțișoară, frunze de mentă sau coajă de portocală, după preferințe. Se toarnă în sticle și se lasă la rece. Conservarea nu îi afectează proprietățile terapeutice.

 

Ceaiul de cătină 

 

Cătina poate fi consumată și sub formă de ceai, chiar dacă este proaspătă. Boabele de cătină se spală bine, se mărunțesc, apoi se adaugă pe foc, când apa dă în clocot. Se fierb 3-5  minute, apoi se lasă la infuzat. Poate fi îndulcit cu miere și aromat cu lămâie. Face minuni, dacă sunteți răgușiți, vă dor mușchii sau vă simțiți obosiți. De asemenea, poate fi aplicat și în extern. Cataplasmele cu ceai de cătină rece ajută enorm persoanele care suferă de cataractă sau au cearcăne. Este recomndat să fie băut în prima parte a zilei, întrucțt oferă energie. De asemenea, aplicat extern, ceaiul de cătină calmează tegumentele persoanelor care suferă de psoriazis.

Cătina este utilizată cu succes și în creme. Industria cosmetică și farmaceutică o consideră un aliat al frumuseții.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel