Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Testare în MASĂ a românilor. Klaus Iohannis, mesajul serii
Testarea în masă este recomandată doar de persoane care vor să pară interesante, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, care consideră că România nu are capacitate de testare pentru un număr „foarte-foarte mare”. 
presidency.ro

Întrebat dacă România nu ar putea prelua modelul Slovaciei, de testare în masă pentru COVID-19, președintele Klaus Iohannis a spus că România nu are capacitate pentru testare „în număr foarte – foarte mare”.

„În primul rând, România nu are capacitate pentru testare în număr foarte-foarte mare. Testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotări, nu avem personalul pentru așa ceva și nici nu e recomandată”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că testarea în masă este recomandată doar de către persoanele care „vor să pară interesante”.

„Testarea în masă nu este recomandată decât de către persoane care vor să pară interesante. Ceea ce este recomandat în România este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Știți foarte bine că se face anchetă epidemiologică și toate persoanele sunt testate”, a mai spus Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Acesta consideră că odată ce s-a ajuns la 37.000 de teste pe zi în țară este „un lucru de apreciat, dacă ne gândim de unde am pornit”.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?