Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Terapia cu anticorpi monoclonali, administrată pentru prima dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu
Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată, în premieră, vineri, unui pacient internat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a unităţii medicale, pacientul care a beneficiat de terapia respectivă are 58 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a primi aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi şi care sunt la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe.

"Bărbatul a fost internat vineri la secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgu Jiu. Echipa medicală care se ocupă de caz a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, are o formă uşoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturaţie bună de oxigen, fiind eligibil pentru acest tratament. Pacientul se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2", se arată în postarea SJU.

Unitatea medicală a primit 16 doze de anticorpi monoclonali din partea Ministerului Sănătăţii.

Primul român cu Covid  căruia i s-au administrat anticorpi monoclonali dă semne de vindecare

 

Un tânăr de 22 de ani, care a efectuat în trecut un transplant de măduvă osoasă, este primul pacient cu COVID-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonali la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, 

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată , la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe, transmite reprezentanții spitalului, potrivit Agerpres.

Primul român cu Covid  căruia i s-au administrat anticorpi monoclonali dă semne de vindecare 

 

"Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2. La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituţiile medicale implicate", mai notează sursa citată.

Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienţilor cu forme incipiente de COVID-19 au venit din Italia.

Cum ajută tratamentul cu anticorpi în formele severe de Covid 

 

Anticorpii monoclonali neutralizaţi au specificitate pentru proteina S a virusului SARS-CoV-2 şi, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 10 zile. Pacienţii care pot avea un beneficiu din administrarea acestui tratament sunt cei cu risc important de evoluţie severă a bolii. Administrarea tardivă nu este recomandată la pacienţii cu forme severe, transmit cadrele medicale citate de Agerpres.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?