Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tartă delicioasă cu ciocolată și smochine. Un desert irezistibil și rafinat
WhatsApp
Tarta delicioasă cu ciocolată și smochine. Ceea ce vă prezentăm astăzi este un desert rafinat, un adevărat deliciu chiar și pentru cei mai pretențioși. Toamna este anotimpul smochinelor și ar fi păcat să nu ne bucurăm de ele. Mai ales că smochinele pot face dintr-un desert ieftin unul elegant și irezistibil.
Tartă delicioasă cu ciocolată și smochine. Un desert irezistibil și rafinat

Baza desertului este o tartă cu coajă subțire, iar umplutura este o cremă de ciocolată și unt căreia smochinele îi  dau o notă dulce, care contrastează plăcut cu gustul amar al ciocolatei negre. 

 

Ingredientele pentru opt persoane:

300 de grame de făină;

220 de grame de unt;

170 de grame de zahăr;

patru ouă întregi;

un gălbenuș; 

100 de grame de ciocolată neagră;

10 smochine proaspete;

30 de grame de fulgi de migdale;

praf de sare.

 

 

Tartă delicioasă cu ciocolată și smochine. Un desert irezistibil și rafinat. Pașii care trebuie urmați

 

Primul lucru este să pregătiți blatul. Se pune făina într-un castron și apoi se adaugă un ou întreg, un gălbenuș, 120 de grame de unt și 130 de grame de zahăr granulat. Amestecați totul cu mâinile, până când obțineți un amestec consistent și omogen, care trebuie înfășurat cu folie alimentară și pus în frigider timp de o oră.

 

CITEȘTE ȘI: Tartă dietetică cu ananas. Un desert ușor, cu un gust exotic. O felie are doar 150 de calorii

 

După oră, scoateți coca din frigider. Între timp, porniți cuptorul, setându-l la 180 de grade. Apoi luați o matriță rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți bine coca, care trebuie să acopere și marginile matriței. Blatul se bagă în cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate.

 

Încercați și: Tartă cu pere și iaurt la tigaie. Un desert rapid, fără unt și fără lapte. O felie are 170 de calorii

 

Între timp puneți zahărul rămas și cele trei ouă într-un castron și amestecați totul până când compoziția își dublează volumul. Acum topește ciocolata neagră la bain-marie și adaugă-o în amestecul de mai sus, împreună cu untul topit.

 

Ar putea să vă placă și: Tartă delicioasă, cu produse din cămară. Aveți nevoie de un borcan cu dulceață. O felie are doar 170 de calorii

 

În acest moment, turnați crema făcută peste blatul scos din cuptor. Suprafața cremei se  ornează cu cu smochine tăiate în jumătate și fulgii de migdale. Acum nu mai rămâne decât să bagi matrița în cuptor pentru 40 de minute la 175 de grade. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel