Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ţările de Jos RESTRICŢII pentru cetăţenii veniţi din Serbia şi din Muntenegru
WhatsApp
Ţările de Jos a reintrodus, miercuri, interdicţia de intrare pentru călătorii veniţi din Serbia şi Muntenegru, la o săptămână după ce luase măsura deschiderii lor, autorităţile olandeze justificând măsura prin creşterea rapidă a numărului de cazuri de COVID-19 în cele două state, transmite Reuters.

Călătorii din Serbia şi din Muntenegru au putut reintra în Ţările de Jos de la 1 iulie, atunci când acest stat a dat curs recomandărilor Uniunii Europene şi şi-a redeschis frontierele pentru 14 ţări din afara blocului comunitar.

Totuşi, guvernul olandez a precizat că sporirea numărului de infectări cu noul coronavirus în Serbia şi Muntenegru în ultimele zile a făcut necesară reintroducerea restricţiilor pentru călătorii proveniţi din aceste două ţări. Cetăţenii olandezi au fost sfătuiţi să evite călătoriile non-esenţiale în Serbia şi Muntenegru.

Serbia a declarat impunerea unei interdicţii de circulaţie în Belgrad în weekendul următor din cauza înmulţirii îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, anunţ care a dus la proteste violente în capitala sârbă în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Austria a anunţat că orice persoană care soseşte din România, Bulgaria şi Republica Moldova şi nu face dovada unui test negativ la COVID-19 va fi plasată timp de două săptămâni în carantină, autorităţile de la Viena invocând o înrăutăţire a situaţiei legate de noul coronavirus în aceste ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel