Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tăriceanu, despre SIIJ: „Singura instituție din Justiție în care politicul nu are nimic de spus”
WhatsApp
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că avizut CSM în privința desființării SIIJ este cu atât mai prețios cu cât au fost multe cozi de topor care au încercat să pună presiune pe membrii Consiliului, inclusiv actualul ministru al Justiției, ”un fervent promotor al justiției politice”.
Călin Popescu Tăriceanu

„Salut votul din CSM cu privire la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. El este cu atât mai prețios cu cât au fost multe cozi de topor care au încercat să pună presiune pe membrii Consiliului. Inclusiv actualul Ministru al Justiției, un fervent promotor al justiției politice. Revin și arăt: Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este singura instituție din Justiția românească în care factorul politic nu are nimic de spus. Membrii acestei Secții dau examen în fața CSM pentru a ajunge acolo. La fel și cei care o conduc. Existența Secției ia din mâinile DNA principalul factor de presiune la adresa magistraților, dosarul făcut în scop de șantaj. Nu întâmplător atunci când s-a înființat Secția, procurorii DNA s-au grăbit să închidă peste 3000 de dosare deschise magistraților, dosare care stăteau la dospit pentru momente oportune! Aceste dosare ar fi trebuit să ajungă în mâinile celor de la Secție care ar fi putut să vadă subțirimea lor și clara intenție de șantaj la adresa celor cărora li s-au confecționat aceste dosare. Așa că, decât să ajungă acolo, DNA le-a închis rapid”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

 

Tăriceanu: „Luca, Ana și cu Dej, bagă spaima în burgheji!”

 

El adaugă că toți românii își doresc o justiție corectă și că existența Secției este una dintre căile prin care magistrații pot fi feriți de orice fel de presiune.

„Celelalte căi le-am spus: denunțarea protocoalelor secrete cu serviciile de informații și scoaterea politicului (inclusiv a Președintelui României - care tot politic e!) din procesul de numire a conducerilor instanțelor și parchetelor. Eforturile tinerilor comsomoliști de la USR de a desființa Secția și a reveni la Justiția dirijată s-a lovit de votul profesioniștilor din CSM. Îi așteptăm în Parlament pe cei de la USR cu alte inițiative din pachetul lor electoral: Luca, Ana și cu Dej, bagă spaima în burgheji!”, a conchis liderul ALDE.

CSM a avizat, joi, negativ proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Procurorii şi judecătorii din CSM au avut păreri împărţite în privinţa utilităţii SIIJ. Votul a fost de 10 „împotrivă”, 8 „pentru” şi unul nul, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel