Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tarhon Lăcrămioara, badantă, reacție explozivă: Mai terminați-o! Cine le-a împuternicit?
WhatsApp
Tarhon Lăcrămioară, o badantă româncă pe care ați cunoscut-o și pe Știridiaspora.ro prin intermediul unui interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate, a avut o părere vehementă după editorialul pe care l-am scris vizavi de petiția inițiată de câteva îngrijitoare din Italia.
Tarhon Lacramioara

Așadar în editorialul ”Badantele cutremură diaspora. Știrea care trebuie să ajungă în Parlamentul din Italia”, am scris că ”Despre badantele românce care lucrează în Italia s-au scris o mulțime de știri. Nimic mai mult. Dramele lor rămân pe site-uri și în ziare, obțin mii de share-uri, dar degeaba, vocea lor nu se aude până în Parlamentul din Italia. În urmă cu două luni, am vorbit cu inițiatoarele unei petiții care avea ca scop salvarea româncelor din sclavie. Știu, pare un cuvânt greu, dar atâta timp cât drepturile lor nu sunt respecate, despre ce poate fi vorba? De tratament uman? Nu. Problema este că deși a trecut atâta timp și articolele au fost distribuite de foarte mulți oameni, numărul celor care au semnat petiția este foarte mic, adică a înțepenit la aproape 6000. Numărul este prea mic pentru a putea schimba ceva în legislație”. Editorialul integral îl găsiți la finalul acestui articol. 

Tarhon Lăcrămioară, o badantă care spune lucrurilor pe nume, nu a fost de acord cu punctul meu de vedere. A spus că situația prezentată mai are o fațetă. Ea a zis că este vina femeilor care acceptă să muncească la negru.

”Care badante cutremură diaspora? Mai încetați cu vorbele bomboase și cu sclavia! Cum nu se respectă drepturile badantelor care au contract de muncă? De ce acceptă să lucreze la negru și pe bani puțini? Dacă nu ar accepta nu ar fi exploatate. Tare mi se pare că se face prea mult tapaj pe drepturile badantelor, dar se uită că acestea au și îndatoriri pe care, de multe ori, le tratează cu superficialitate.

Locuri de muncă grele? Nu ești obligată să rămâi. În liniște, îți cauți un alt loc de muncă și pleci. Mai terminați-o cu militantele pentru drepturile badantelor! Cine le-a împuternicit să vorbească în numele tuturor? Câte probleme sunt de rezolvat în Parlamentul italian... cred că asta o să fie o prioritate... Și cum poate Parlamentul să împiedice munca la negru? A mai făcut-o? Și, mai ales, să se îngrijoreze atât de tare pentru munca personalului domestic ce este socotită cea mai ușoară muncă din toate ramurile economiei?!

Cui nu-i place să plece acasă că doar nu a venit nimeni să te ia și să te aducă în Italia ca "sclavă"! Chiar credeți că dacă nu-s româncele, bătrânii italieni or să stea nespălați? Sunt badante din toate colțurile lumii, dar nu am mai auzit să se victimizeze atâta că româncele. Acelea știu să-și impună punctul de vedere înainte de a semna contractul de muncă, nu să se plangă după”, a fost mesajul Lăcrămioarei, ca reacție la editorialul pe care l-am publicat.

Ulterior, Lăcrămioara mi-a mai spus:

”Este opinia mea! Am prietene din Filipine, Peru, Brazilia, India, Africa de Sud, Africa de Nord... dar se ajută între ele, comunică și, pentru nimic în lume, nu ar lucra la negru. Mi-au spus că de când am venit noi, româncele, am stricat piața muncii, acceptând munca la negru și prost plătit. Și astea cu semnăturile.... nu vor decât să se bage-n seamă. Ce rezolvă strângerea de semnături? Nimic... doar ceartă între badante”.

Vezi și: Badantele cutremură diaspora. Știrea care trebuie să ajungă în Parlamentul din Italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel