Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără OMORÂTĂ de fostul iubit, după ce a cerut de 18 ORI ajutorul POLIŢIEI
WhatsApp
Poliția nu a reușit să protejeze în mod adecvat o femeie care a fost ucisă de fostul său partener, în ciuda faptului că a cerut ajutorul instituţiei de 18 ori, potrivit BBC. O anchetă este acum în desfăşurare.
Laura Stuart. sursa foto: Facebook

Laura Stuart, în vârstă de 33 de ani, a fost supusă la doi ani de „suferință, izolare și umilire” înainte de a fi ucisă de Jason Cooper, când a părăsit un pub din Denbigh, Ţara Galilor.

O anchetă a Oficiului Independent pentru Conduită de Poliție (IOPC) a sondat cele 18 contacte cu poliția din Țara Galilor de Nord înainte de uciderea ei în 2017.

Instituţia a spus că a schimbat acum modul în care tratează apelurile de abuzuri domestice. Un ofițer a fost, de asemenea, găsit vinovat de conduită incorectă.

"Rapoartele polițiștilor includeau afirmații conform cărora domnul Cooper ar fi folosit violența, a făcut amenințări, a avut influență financiară asupra Laurei, a încercat să o scoată din casă în urma unor scandaluri și a amenințat că va distribui fotografii intime cu aceasta", a spus Mel Palmer, de la IOPC.

Citeşte şi: Un nou caz CARACAL, în Vrancea. AUDIO cu apelul DISPERAT al unei tinere, la 112

"Aceste comportamente au fost de natură să îi provoace Laurei o stare de primejdie, izolare și umilire și au escaladat în cei doi ani care au dus la evenimentele tragice din 12 august 2017".

Welsh Women Aid a spus că acest caz a fost un „memento accentuat” al „impactului devastator” al abuzurilor domestice și a solicitat o pregătire mai eficientă pentru ofițeri.

Atacul s-a întâmplat în timp ce doamna Stuart a plecat spre casă într-o noapte. Aceasta a fost înjunghiată în spate, cap și piept, a suferit o sângerare internă și o fractură de nas și os de obraz.

Un prieten care a încercat să ajute a fost și el înjunghiat.

După ce Cooper a fost găsit vinovat de crimă și condamnat la 31 de ani de închisoare.

Citeşte şi: EXPLICAŢIILE Poliţiei Vrancea, după ce o tânără a apelat DEGEABA la 112: "Avem un echipaj la opt COMUNE"

Mama Laurei, Liz Griffiths, a spus că autorităţile "ar fi putut face mai mult pentru ea".

În timpul procesului, jurații au auzit înregistrări cum Laurei Stuart i s-a spus „să fugă” pentru că Cooper „urma să o omoare”.

De asemenea, a fost acuzată în mod fals că ar fi avut o relație cu un alt bărbat, iar Cooper a amenințat să posteze fotografii cu ea goală, în mediul online.

În perioada august 2015 - august 2017, au fost făcute 18 rapoarte polițiștilor, inclusiv acuzații de agresiune și altercații verbale.

Ancheta IOPC a analizat motivul pentru care Cooper nu a fost arestat sau telefonul său confiscat pentru a investiga acuzațiile de hărțuire.

Citeşte şi: MESAJUL dur al unui POLIŢIST pentru martorii unui ACCIDENT: "80% din cei opriţi..."

De la acest episod tragic, Instituţia a făcut câteva schimbări şi a angajat un formator, iar personalul va fi educat în a face față diferitelor situații.

Nick Evans a declarat că instituţia a acceptat concluziile IOPC.

"Acest lucru a dus la îmbunătățiri ale politicii noastre și la modul în care abordăm incidentele de abuzuri domestice, mai multă formare pentru ofițerii de prim rang și investiții în mai mulți specialiști în domeniul abuzurilor domestice", a spus el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel