Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr român, „stăpân“ de sclavi în Marea Britanie, pedepsit EXEMPLAR pentru exploatarea a doi conaționali
WhatsApp
Un român de 31 de ani, Remus Groza, și-a aflat sentința primită pentru exploatarea a dou conaționali de-ai săi. Doi români munceau în Regatul Unit și trăiau în condiții mizere, primind doar câte 30 de lire pe LUNĂ.

Magistraţii de la Tribunalul din Perth, Marea Britanie, au decis pedepasa pe care un tânăr român o va primi pentru faptull că a ținut ca sclavi, pentru muncile câmpului, doi conaționali. El a fost condamnat să facă exact munca pe care o făceau cei pe care el îi exploata.  

Doi bărbați români au fost exploatați și traficați de un conațional. Remus Groza, 31 de ani, le-a promis lui Dan Dragomir, 44 de ani, şi Gheorghe Sandu, 33 de ani, că îi duce la muncă în Marea Britanie. Groza a fost găsit vinovat de un juriu din Perth, Scoția, pentru trafic de persoane. Victimele sale primeau o liră sterlină pe zi pentru munci agricole grele. 

Citește și: Bărbați români, EXPLOATAȚI în Scoția de un CONAȚIONAL. 5 LEI pe zi pentru munci agricole și dormeau pe aceeași saltea

Groza le promisese conaționalilor săi locuri de muncă în agricultură, în Scoția. De muncă au găsit, însă Groza păstra pentru el banii pentru care munceau Dragomir și Sandu, plătindu-i pe acștia cu doar 30 de lire pe lună, adică exchivalentul a vreo 5 lei/zi. Faptele s-au petrecut din iulie până în septembire, anul trecut.

Pe lângă suma de bani mizeră, cei doi români exploatați au povestit, în fața instanței, că au fost nevoiți să împartă o saltea și să mănânce numai cartofi, potrivit publicației The Times.

Românul a scăpat relativ ieftin. Acum el trebuie să le returneze românilor exploatați banii opriți de el în mod ilegal. În plus, el va efectua 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Magistraţii i-au transmis că munca în folosul comunităţii poate îl va ajuta să înţeleagă prin ce au trecut cei pe care i-a exploatat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel