Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr român, arestat de FBI în SUA. Alex a aflat cât va sta la închisoare pentru metoda lui de a face bani
WhatsApp
Alex B. a fost arestat de agentii FBI în Statele Unite, după ce a fost prins instalând un skimmer și camere de supraveghere pe bancomate. El a fost condamnat la închisoare în Alabama.

Potrivit autorităților, Alex B. a instalat, cu ajutorul unui alt partener, în ianuarie 2019 dispozitive de skimmimg prin intermediul cărora a reușit să fure informațiile bancare ale clineților unei bănci din statul Alabama. Avocatul american Richard W. Moore  a anunțat că ieri, 22 ianuarie, Alex Barbu a fost condamnat de instanța federală la conspirație pentru săvârșirea unei fraude bancare și furt de identitate în stare agravată.

Autoritățile americane au analizat probele prezentate de FBI și au stabilit că în zilele de 12 și 19 ianuarie 2019, o tânără femeie însoțită de Alex a fost văzută plasând un aparat de fotografiat neautorizat pe un bancomat deținut și operat de United Bank în Bay Minette. Camera a fost folosită pentru a surprinde ilegal PIN-ul de pe cardul clienților. Ulterior, a pus un skimmer pe același ATM. Acesta este un dispozitiv care copiaza datele unui card, clonându-l practic. Câteva re mai târziu, dispozitivele au fost retrase de aceeași femeie, potrivit gulfcoastnewstoday.com.

În total, 30 de numere de cont și coduri PIN ale clienților au fost expuse. Ulterior, românul cndamnat la închisoare a folosit datele extrase de pe carduri pentru o serie de trazacții frauduloase efectuate între 26-27 ianuarie, însumând 4.848,35 de dolari americani.

Pentru aceste fapte, Alex B. a primit o pedeapsă de 39 de luni de închisoare, dintre care 15 luni pentru fraudă bancară și 24 luni pentru furtul de identitate agravat. El va sta în detenție într-o închisoare din SUA, și va avea un termen de încercare de cinci ani după eliberare, urmând să fie deportat în România imediat după eliberare. Totodată el trebuie să restituie cei 4.848,35 de dolari proprietarilor de drept.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel