Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA. Înalţi oficiali americani transmit mulţumiri României: "O dovadă de solidaritate"
WhatsApp
Consilierul pentru securitate naţională al vicepreşedintelui Statelor Unite, Mike Pence, a apreciat ajutorul acordat de România pentru combaterea pandemiei printr-o misiune militară medicală în Alabama, informează Ambasada României la Washington într-un comunicat de presă difuzat marţi.

Consilierul Joseph Keith Kellogg Jr. a avut o convorbire telefonică cu ambasadorul român George Cristian Maior, care a subliniat faptul că misiunea personalului român reprezintă o dovadă de solidaritate care relevă importanţa acordării de expertiză în perioade dificile, precum cea generată de pandemia noului coronavirus.

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno-americane, reflectat atât în convorbirea recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump cât şi de cooperarea română-americană în contextul pandemiei de COVID-19.

Convorbirea a mai abordat cooperarea în perioada post-pandemie, în special modalităţi de avansare a priorităţilor comune de pe agenda bilaterală în domeniile securităţii, energiei, cooperării economice, precum şi evoluţii regionale.

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale se află în SUA, în această perioadă, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. Personalul MApN oferă sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se informează cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel