Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român, creierul afacerii ilegale. Grup infracţional, specializat în trafic de droguri, destructurat 
WhatsApp
Agenții Poliției Naționale din Spania, în colaborare cu Poliţia română şi Agenţia Națională pentru Criminalitate, au confiscat 355 kilograme de muguri de marijuana, oprind astfel vânzarea drogurilor de către traficanți de droguri pentru distribuire în Germania. Zece persoane au fost arestate la Yuncler (Toledo), inclusiv liderul organizației criminale, un bărbat român, şi alţi trei spanioli.    
spania_retea_droguri

Prin operaţiunea desfăşurată de Poliţia Naţională a fost destructurată o reţea de traficanți de droguri, specializată în achiziționarea și transportul de cocaină, heroină, canabis și alte substanțe narcotice pentru vânzarea acestora  în Spania și Germania, Franța și România. Grupul infracțional activa în diferite provincii spaniole: A Coruña, Vigo, Valencia, Madrid și Toledo. De asemenea, colabora cu liderii organizației stabiliți în România, București, Constanţa și Arad.

În intervențiile anterioare la același grup infracțional, agenții au descoperit o plantație cu 271 de plante de marijuana în Toledo și au confiscat patru kilograme de heroină în Madrid și alte 36 kg în București.  Ancheta a început la sfârșitul anului 2019, când agenții au verificat mai multe persoane care locuita în Spania şi efectua operațiuni de achiziție, import și export de tot felul de substanțe narcotice, scrie eldiadigital.es.

 

Anchetă paralelă a poliţiei române

 

La rândul lor, Poliţia române, într-o anchetă paralelă, a aflat că unul dintre liderii organizației din Spania pregătea vânzarea a 50 de kilograme de heroină în București. Odată ce această operațiune a fost descoperită, suspectul a fugit în Spania cu o anumită cantitate de substanță narcotică. Anchetatorii spanioli l-au interceptat pe suspect la Madrid. Acesta era însoțit de un alt asociat de naționalitate română la bordul unui vehicul, în care erau ascunse patru kilograme de heroină.

Odată finalizate investigațiile, agenții au descoperit un imobil din Toledo, unde se aflau alți doi cetățeni români,  care făceau parte din aceeaşi bandă, precum și 240 de plante de marijuana, care au fost confiscate. La fel au fost confiscate şi două maşini, iar în unul dintre  acesta au fost depistate patru kilograme de marijuana. De-a lungul anchetei, agenții au stabilit că organizația criminală dispunea de un număr mare de vehicule, pe care le  schimba deseori, pentru a nu fi descoperiţi uşor. 

 

355 kilograme de droguri, în 69 de cutii de carton

 

La mijlocul lunii septembrie, anchetatorii au detectat sosirea celor anchetați într-o zonă industrială din orașul Yuncler (Toledo). După ce i-au interceptat, agenții au localizat şi cumpărătorii care fuseseră convocați acolo, inclusiv persoane de naționalitate chineză și cubaneză. Odată ce vehiculul a fost percheziţionat, poliţiştii au găsit 355 kilograme de marijuana, ambalate în 69 de cutii de carton. Zece persoane au fost arestate.

Liderul grupării, un cetăţean român, era presupusul proprietar și manager al plantației de marijuana. După arestarea celor implicați, anchetatorii au efectuat patru percheziții domiciliare, în care au fost confiscate mai multe documente, telefoane mobile, bani în numerar,  muniții şi arme, deţinute ilegal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel