Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, membru al unei grupări criminale, arestat în cadrul operaţiunii „Escoba” 
WhatsApp
Garda Civilă și Poliția Națională au destructurat o organizație criminală, care se ocupa de distribuţia drogurilor în provincia Soria. Trei persoane au fost arestate. Subdelegatul guvernului în Soria, Miguel Latorre, a prezentat în această dimineață la Comandamentul Gărzii Civile din Soria această operațiune, care poartă numele „Escoba”.    
droguri_spania_roman

Banda criminală achiziționa substanțe narcotice, în principal marijuana, în provinciile Madrid și Toledo, prin intermediul furnizorilor. Din grupare făceau parte cinci bărbați de naționalitate spaniolă, română și mauritană și o femeie de naționalitate spaniolă, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Doi bărbaţi (un spaniol si un roman) şi o femeie au fost duşi la închisoarea Soria. În plus, alte trei persoane au fost arestate la Madrid, acuzate de trafic de droguri.

Doi membri ai bandei călătoreau cu taxiul la Madrid și Toledo, de unde au adus 40 de kilograme de marijuana, obținând câştiguri de 80.000 de euro (au cumpărat 3 euro pe gram și l-au vândut cu 5 euro). De asemenea, banda criminală cumpăra hașiș pe care îl introducea, prin intermediul colaboratorilor, în interiorul Centrului Penitenciar Soria, unui deținut de naționalitate dominicană. Substanțele narcotice au fost ascunse într-o minge de tenis şi în telefoanele mobile cu care comunicau cu deținutul. Infractorii deţineau vehicule de lux, evaluate la 100.000 de euro, haine de firmă şi case scumpe. 

Operațiunea poliției a început pe 31 august

 

Operațiunea poliției, numită „Escoba”, a început pe 31 august. În cadrul acestei au fost efectuate mai multe percheziții a locuințelor membrilor reţelei din capitala și provincia Soria. Ulterior, au fost arestate șase persoane pentru infracțiuni împotriva sănătății publice. Cei şase făceau parte dintr-un grup infracțional, care se ocupa de spălare de bani, scrie larazon.es.

De asemenea, au fost confiscate o cantitate mare de substanțe narcotice (marijuana, hașiș, canabis), 1.895 euro, cântare de precizie, un televizor de 56 inch, o mașină de ambalat droguri, haine de firmă și trei vehicule. Valoarea substanțelor narcotice confiscate se ridică la 18.725 euro, iar a celor patru vehicule confiscate la aproximativ 100.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel