Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SPANIA. O româncă riscă ani grei de închisoare pentru că și-a VÂNDUT fiica pentru 8.000 de EURO
WhatsApp
O româncă riscă 14 ani de închisoare după ce a solicitat 8.000 de euro pentru ca fiica ei să se căsătorească cu un băiat. Fata, de etnie rromă, rămăsese însărcinată, iar familia ei a cerut această sumă de bani familiei băiatului.

Tribunalul din Huelva a amânat pentru vineri pronunțarea în dosarul în care o româncă riscă ani grei în spatele gratiilor pentru trfic de minori. Potrivit presei iberice, Mama minorei de 16 ani riscă 14 ani de închisoare, în timp ce băiatul căruia voia să i-o vândă în vederea căsătoriei, după ce a rămas însărcinată, riscă 4 ani după gratii pentru abuz sexual.

În urmă cu un an, polițiștii din Huelva au eliberat tânăra minoră, însărcinată, care fusese vândută unei alte familii din același clan. Fata  a fost transferată la un centru de minori de sub Junta de Andalucía. Însă investigațiile au pornit după ce părinții fetei au anunțat autoritățile  din România că fiica lor ar fi fost răpită și ținută cu forța într-o mașină de patru indivizi.

Ancheta a început în urma plângerii depuse de părinții fetei, care au declarat cum fiica lor cea mai mică a fost răpită și adusă cu forța în Spania, fapte care În cele din urmă, nu au putut fi creditate. În plângerea inițială,părinții fetei reclamau că au aflat că fata a fost răpită de la o altă tânără, că au încercat să contacteze victima prin intermediul telefonului mobil dar fără rezultat.

Voiau să o vândă unui soț mai bogat

Ulterior, fata i-ar fi contactat telefonic în care le-a spus că este în Spania, căsătorită deja cu un bărbat român pe care nu îl cunoaște. Fata le-ar fi zis părinților că vrea să vină acasă și le-a cerut bani, adăugând că a fost bătută și obligată să se prostitueze de o familie de români î orașul Almonte din Huelva.

După un hățiș de minciuni de ambele părți, s-a constatat, în cele din urmă, că familia băiatului cu care tânăra minoră era căsătorită în Spania ar fi plătit 8.000 de euro părinților victimei în schimbul unui document care autoriza ca fiica lor să părăsească România și să locuiască în Spania. Această sumă, a cărei legalitate a fost deja dovedită, a fost găsită de agenți la momentul arestării.

Ulterior, mama tinerei a mărturisit că „intenția sa reală a fost să își recupereze fiica pentru a o vinde, din nou, unui alt cetățean român, care avea o situație financiară mai bună decât cel din căsătoria anterioară".

După ce au investigat faptele semnalate de părinții fetei, care s-au dovedit false, au început să îi cerceteze și pe cei din familia băiatului cu care fusese aranjată căsătoria minorei de 16 ani. Astfel, au fost arestați pentru presupusă infracțiune de trafic de persoane prin căsătorii forțate o femeie și doi bărbați - copii acesteia -, printre care și soțul tinerei. El a fost arestat și pentru o presupusă infracțiune de abuz sexual, pentru care procurorii cer 4 ani de închisoare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel