Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O româncă a ajuns în cătușe după ce a înșelat mai multe persoane. Femeia vindea, online, mașini inexistente
WhatsApp
Polițiștii din La Rioja au arestat, la Madrid, o femeie, de 45 de ani, de origine româncă, acuzată că a înșelat mai multe persoane, oferindu-le mașini la prețuri mici.  Infractoarea a fost identificată după ce a înșelat o femeie din La Rioja, căreia i-a sustras 2.200 de euro pentru un autoturism second-hand, pe care nu i l-a livrat niciodată.
Spania. Moarte tragică: Un bărbat a fost ucis în timpul unei curse tradiționale cu tauri

În data de 25 octombrie, la Madrid, agenții de poliție au arestat o femeie, de 45 de ani, de origine română, care a înșelat mai multe persoane, cărora le promitea mașini ieftine, la mâna a doua, la un preț mult mai mic decât prețul pieței. Pe lângă ultima victimă, românca a mai înșelat alte trei persoane, folosind aceeași metodă. Aceasta posta pe site-urile auto anunțuri de vânzare a automobilelor la mâna a doua. Astfel, românca a reușit  să se îmbogățească cu suma de 15.600 de euro. Agenții de la Grupul de Infracțiuni Tehnologice a Poliției din La Rioja au reușit să o identifice pe româncă după plângerea depusă de ultima sa victimă, relatează es.blastingnews.com.

Polițiștii au reușit să o localizeze pe româncă la Madrid și au constatat că femeia a folosit același mod de operare în mai multe escrocherii similare. În timpul perchezițiilor la casa româncei din Arganda del Rey, Madrid, polițiștii au găsit mai multe acte false cu ajutorul cărora, escroaca a reușit să deschidă mai multe conturi bancare, evitând astfel mecanismele de control împotriva tranzacțiilor financiare de origine frauduloasă.

 

Românca a folosit identitățile victimelor anterioare

 

Modul de operare al româncei consta în publicarea vânzărilor fictive de mașini și a altor articole la mâna a doua cunoscute. În plus, aceasta folosea identitatea victimelor anterioare.  Când cineva era interesat de produsele sale, românca îi trimitea actele de identitate ale persoanelor pe care deja le înșelase. De asemenea, românca le trimitea posibililor clienți și documente false despre produsele oferite spre vânzare.

Așa a fost în în cazul ultimei victime, care a rămas și fără mașina promisă, și fără suma de 2.200 de euro. Odată ce victimele trimiteau banii, infractoarea dispărea. Ea retrăgea apoi banii obținuți ilegal prin ATM-uri pentru a evita urmărirea acțiunilor sale și o eventuală blocare a conturilor bancare.

Aceste tipuri de escrocherii sunt foarte frecvente pe site-urile second-hand, spun polițiștii. Din acest motiv, Poliția recomandă persoanelor fizice să efectueze o serie de verificări simple înainte de a achita aceste produse, mai ales când au prețuri aparent  avantajoase. În primul rând, oamenii legii transmit să fiți atenți la ofertele prea avantajoase și la conturile care par false. În al doilea rând, forțele de securitate recomandă să nu trimiteți actele de identitate, deoarece acestea pot fi folosite pentru a înșela alte persoane. Forțele de poliție mai recomandă să nu plătiți niciodată în avans pentru un produs, iar, în cazul în care ați fost înșelat, să depuneți imediat o reclamație.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel