Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania interzice concedierile în perioada pandemiei de COVID-19
WhatsApp
Spania interzice concedierile în perioada crizei provocată de epidemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut vineri de Ministrul Muncii, Yolanda Diaz.

Ministerul Muncii a luat decizia de a interzice orice concediere în timpul pandemiei de COVID-19, precizând că va lua orice măsură este necesară pentru a proteja forța de muncă din Spania.

"Nu puteți profita de COVID-19 pentru a da oamenii afară.", a spus ministrul Muncii Yolanda Díaz, care a explicat că interdicția intră în vigoare din momentul în care este anunțată, relatează economiadigital.es.

Spania interzice concedierile. "Nimeni nu va fi lăsat în urmă"

 

"Am arbitrat un mecanism excepțional, vast, cu multe resurse publice. Nimeni nu va fi lăsat în urmă", a spus Diaz.

În paralel, Guvernul spaniol a decis ca contractele temporare, inclusiv contractele formative și interimare, să rămână în vigoare până la sfârșitul crizei de sănătate. "Nu este nevoie să reziliați contractele temporare, acestea sunt întrerupte și vor continua atunci când vom trece de criza din sănătate. Nu este necesar să concediați pe nimeni în țara noastră (...) Nimeni nu va fi lăsat în urmă", a adăugat ministrul.

Totodată, Guvernul a eficientizat procedurile astfel încât ajutorul de șomaj să fie solicitat direct de angajatorul care a procesat ERTE, fără a fi nevoie ca lucrătorii să fie nevoiți să se prezinte la birourile de angajare. În acest scop, va fi lansat un formular care va fi completat de companii cu date de la lucrători și trimis la SEPE.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel