Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Imagini apocaliptice pe autostradă. „Niciodată nu am mai văzut asa ceva!“
WhatsApp
Spania este lovită de fenomene meteo extreme. Un șofer român de camion, blocat cu TIR-ul pe o autostradă, arată dimensiunea dezastrului climatic din Spania.

Alertă de cod roşu şi portocaliu în Spania. Cel putin un om şi-a pierdut viaţa, iar alții sunt dati disparuti, ca urmare a furtunii Gloria. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de calatorie si îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania, că Agenţia Meteorologică de Stat a emis o atenționare de fenomene meteorologice severe, cu potenţial periculos, pana pe 21 ianuarie.

Furtuna „Gloria", care a lovit cu putere estul peninsulei Iberice și Insulele Baleare, a făcut deja o victimă din rândul comunității române. O femeie a fost găsită fără suflare. Mai multe detalii despre asta puteți citi pe www.stiridiaspora.ro: Româncă, găsită moartă după o furtună puternică, în Spania 

Zeci de drumuri sunt blocate și sute de șoferisunt prinși în mijlocul urgiei albe. „Autostrada A3 Madrid -Alicante este blocată. Țară cu climă mediteraneană lovitā de Schimbul Climatic. .. niciodată nu au mai văzut așa zăpezi“, scrie un șofer român pe un grup dedicat șoferilor de TIR pe comunitate.

Valuri de peste 7 metri în Ibiza

 

Totodată, în zona litorală a provinciilor Alicante și Valencia a fost emis cod roșu, iar pentru provincia Castellon şi comunitatea autonomă Catalonia, Insulele Baleare și regiunea Murcia, cod portocaliu de averse de ploaie însoțite de furtuni de intensitate puternică sau foarte puternică, rafale intense de vânt, valuri puternice și, izolat, chiar zăpadă.
Peste 150 de curse aeriene au fost anulate, iar mii de călători au rămas blocaţi pe aeroporturi. 

(w670)

De asemenea, în zonele de coastă din estul peninsulei și Ibiza, valurile vor putea atinge 7 metri. Fenomenul va fi însoțit de precipitații intense, iar cantitatea de apă la sol va fi de 150 de litri pe metru pătrat pe suprafețe extinse. 

Stratul de zăpada va fi abundent la altitudini de peste 300 m, în partea estică a peninsulei Iberice, și va acumula în anumite zone până la 10 cm. 

Deși furtuna are tendința de a se deplasa, începând din seara zilei de luni spre sud, către nordul Africii, în cursul zilei de marţi fenomenele meteo periculoase vor ajunge în nord-estul peninsulei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel